Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Φόβος Ε.Βενιζέλου για τη τρίτη θέση

fovos venizelou 44a80Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε πανικό και ονειροπολεί για την τρίτη θέση, αλλά δεν παίζεται να πιάσει ακόμη και την έκτη θέση. Έχοντας χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μετά την απόφαση του ΓΑΠ να κάνει κόμμα επιτίθεται τώρα στο Ποτάμι και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ διατυπώνει και σκληρά διλήμματα για το ρόλο της Χρυσής Αυγής…

fovos venizelou 44a80

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε πανικό και ονειροπολεί για την τρίτη θέση, αλλά δεν παίζεται να πιάσει ακόμη και την έκτη θέση. Έχοντας χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μετά την απόφαση του ΓΑΠ να κάνει κόμμα επιτίθεται τώρα στο Ποτάμι και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ διατυπώνει και σκληρά διλήμματα για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή που θα ανακύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Εάν δηλαδή οι ψηφοφόροι θα επιτρέψουν στο ακροδεξιό κόμμα να κερδίσει την τρίτη θέση, που μπορεί και να σημαίνει ότι θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αντίστοιχη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ή θα αναδείξουν ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου σε αυτή τη θέση.

Ειδικά για το τελευταίο δίλημμα η Χαριλάου Τρικούπη άρχισε από την περασμένη εβδομάδα να θέτει το ερώτημα στις τριεδρικές περιφέρειες, όπου σαφώς το τρίτο κόμμα λαμβάνει την τρίτη έδρα, μετά από τα δύο που κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο κ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να ανοίξει πιο έντονο μέτωπο με τη ΝΔ, ώστε να αποτρέψει και νέες διαρροές προς τα δεξιά ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που στο δίπολο Σαμαράς ή Τσίπρας επιλέγουν τον πρώτο. Σύμφωνα με το σκεπτικό των εισηγήσεων αυτών, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να περιγράψει πλέον με κάποιο τρόπο ότι πέραν των άλλων είναι τζάμπα κόπος να προστρέξει κανείς στη ΝΔ, καθώς δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και άρα το θέμα είναι ποιος θα αναδειχθεί ρυθμιστής και θα λειτουργήσει ως «ανάχωμα» στην εφαρμογή «ακραίων πολιτικών» από την Κουμουνδούρου.

Αν και οι τόνοι της αντιπαράθεσης μέχρι τώρα με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι μάλλον χαμηλοί, ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να οξύνει την επίθεσή του, ώστε να πιέσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της παράταξης και με τη λογική της χαμένης ψήφου: Το ΚΙΔΗΣΟ δεν πείθει ακόμα ότι θα μπει στη Βουλή, άρα η ψήφος σε αυτό βοηθά στην αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος και στερεί τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να γίνει ρυθμιστής των πραγμάτων, ου μην και κυβερνητικός εταίρος μετά τις εκλογές.

Στο μεταξύ άρχισαν και οι τροχιοδεικτικές βολές προς το Ποτάμι, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον κ. Βενιζέλο «συνεταιρισμός ακραίων νεοφιλελεύθερων, πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ, συνταξιούχων εθνικιστών και απολιτίκ τύπων», που δεν μπορούν να έχουν καμία συνοχή την επόμενη ημέρα και θα γίνουν η «νέα ΔΗΜΑΡ», θα εξαερωθούν δηλαδή με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή

Related posts

Χριστοδουλοπούλου για το μεταναστευτικό στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ-γέλασε ακόμα και ο Καμίνης(βίντεο)

ExnetΗellas

Στη 1 το μεσημέρι οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού με τα τρακτέρ τους στη ΧΑΝΘ

Εκτινάχθηκε από αέρια αεροπλάνου 79χρονος περιπατητής στη Σκιάθο

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy