Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Το τρίμηνο της κολάσεως μέχρι τέλος του 2014 από το υπ. Οικονομικών για να μην πέσει έξω ο Προϋπολογισμός

f12f098 74

Το τρίμηνο της κολάσεως περιμένει τους φορολογουμένους, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εισπράξει από φόρους και χαράτσια 15 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου, για να μην πέσει έξω ο ο Προϋπολογισμός!
Κάθε μήνα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν έναν µε δύο φόρους και αυτό θα γίνεται έως τον Δεκέµβριο, όταν δηλαδή  θα πρέπει να εξοφληθούν η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.
Σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη των στόχων του Προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων περνά κυρίως µέσα από τις εισπράξεις, που θα προέλθουν από:
1. Τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Από αυτόν τον φόρο προσδοκώνται συνολικά έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ ή περίπου 440.000.000 ευρώ µηνιαίως έως το τέλος Φεβρουαρίου. Μέσα στο τελευταίο δίµηνο, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να κατεβάσει τον πήχη κατά τουλάχιστον 200.000.000 ευρώ στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ, λόγω της διόρθωσης των λαθών και της χορήγησης των απαλλαγών και εκπτώσεων στους δικαιούχους. Η ηλεκτρονική εφαρµογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 από τους φορολογουµένους που θέλουν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους αναµένεται να ανοίξει στις αρχές του Νοεµβρίου. Η προθεσµία για τις διορθώσεις λήγει κανονικά στις 30 Νοεµβρίου, αλλά, σύµφωνα µε πληροφορίες, αναµένεται να δοθεί παράταση τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
2. Τον φόρο εισοδήµατος. Στο τέλος Νοεµβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία διµηνιαία δόση του φόρου που προέκυψε µε την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
3. Τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρµανσης. Από την περασµένη Τετάρτη ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρµανσης µε τον µειωµένο κατά 30% ΕΦΚ. Εφόσον η ζήτηση είναι σηµαντικά υψηλότερη σε σχέση µε πέρυσι, θα επαληθευτεί και το επιχείρηµα της κυβέρνησης για αύξηση εσόδων από τη µείωση του φόρου.
4. Τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2015. Εως το τέλος του έτους περίπου 5.000.000 κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία κυµαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ ανάλογα µε τον κυβισµό του κινητήρα κάθε οχήµατος.
5. Τον Φόρο Προστιθέµενης Αξίας. Πρόκειται για τον φόρο που φέρνει τα περισσότερα έσοδα στο δηµόσιο ταµείο και οι εισπρακτικές επιδόσεις του αποτελούν µια σαφή ένδειξη για το αν η οικονοµική δραστηριότητα κινείται ανοδικά ή παραµένει στάσιµη ή κινείται προς τα κάτω.
6. Τα έσοδα από τη νέα ρύθµιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσµων οφειλών προς το Δηµόσιο και τα ασφαλιστικά ταµεία

Πηγη

 

Related posts

Με 100.000 ευρώ χρέωσε την Ελλάδα ο Ε.Βενιζέλος χρησιμοποιώντας το EMBPAER

ExnetΗellas

Ξαναχτυπά το σκάνδαλο Siemens – ο εισαγγελέας κάνει προσαγωγή σε δίκη για 64 άτομα

ExnetΗellas

Ζητιάνοι θα καταντήσουν οι Έλληνες πολίτες για να πληρώσουν την εφορία

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy