Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Γιατί το ΣΔΟΕ δεν ελέγχει καταγγελία για “Μεγαλόσχημους” επιχειρηματίες, πολιτικούς, ανώτατα τραπεζικά στελέχη που επενδύουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω offsore εταιρειών;

sdoe-xrimata

Πολύ θέμα έγινε τις ημέρες αυτές για την συγκάλυψη της μεγάλης φοροδιαφυγής από την Κυβέρνηση.

Μάλιστα έγινε θέμα από την αντιπολίτευση η οποία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένα ονόματα και καταστάσεις.

Διαβάστε λοιπόν για συγκεκριμένη υπόθεση που αραχνιάζει από το 2010 στο ΣΔΟΕ, για την οποία γνωρίζουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν και φυσικά όλοι οι βουλευτές, και της αντιπολίτευσης.

Το κέντρο στο κωλονάκι-επενδύσεις εκατοτάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Με κέντρο το Κολωνάκι, μια ομάδα Ελλήνων επενδύσει για λογαριασμό της και για λογαριασμό ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών σημαντικά ποσά. Από τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ, τα ποσά αυτά ξεπερνάνε τα 150.000.000€. Τα ποσά αυτά αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα ενώ στοιχεία υπάρχουν για επενδύσεις σε γειτονικές χώρες (Σερβία κλπ) ύψους άνω των 150 εκ. ευρώ.

Χάνονται οι Έλληνες «επενδυτές»
Οι επενδύσεις γίνονται μέσω εταιρικών σχημάτων που σημαίνουν απόκρυψη των φυσικών προσώπων των ιδιοκτητών. Συνήθως επενδύουν εταιρείες από το Λουξεμβούργο που ανήκουν σε άλλες εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τα Channel Islands.
Για παράδειγμα μια ελληνική εταιρεία του «συστήματος» ανήκει (σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα) σε τρεις εταιρείες στο Λουξεμβούργο, που ανήκουν σε μια άλλη εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους η οποία ανήκει με την σειρά της σε 33 άλλες offshore εταιρείες και άγνωστα φυσικά πρόσωπα.

Τα ελεγχόμενα πρόσωπα
Η εταιρεία στο Κολωνάκι ιδρύθηκε το έτος 2000.
Στο ΔΣ της ήταν ένας πολύ γνωστός εφοπλιστής με όλα τα πλοία του με ελληνική σημαία και ένα στέλεχος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ένα πολύ σημαντικό στέλεχος αυτής, πάρα πολύ σημαντικό στέλεχος αυτής. Από τα στελέχη που έχουν ως αρμοδιότητα τον έλεγχο του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος από τα τραπεζικά ιδρύματα (και φυσικά τον έλεγχο των offshore που επενδύουν). Μάλιστα ο τραπεζικός αυτός εμπλέκεται και ως σύμβουλος στον Εμπορικό Κόσμο, τι συμβουλές δίνει άραγε στις εμπορικές ενώσεις? Πώς να στήνουν offshore στις Παρθένες Νήσους?

Βασικό στέλεχος της εταιρείας στο Κολωνάκι ήταν επί σειρά πολλών ετών (μέλος του ΔΣ με δικαίωμα υπογραφής) κορυφαίο στέλεχος του κόμματος το ποτάμι.

Είναι τυχαίο ότι δικηγόρος του εφοπλιστή ήταν ένας πρώην προεδρεύων της μεγαλύτερης ΠΑΕ της Αθήνας, γνωστός για την νομική του στήριξη στον μεγαλύτερο επιχειρηματία της χώρας? Μάλλον…

Είναι τυχαίο ότι εμπλεκόμενη στους αγοραστές ακινήτων περίπου 20.000.000€ από την εταιρεία στο Κολωνάκι (μέσω μεταβίβασης των μετοχών σε offshore εταιρεία) είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, βουλευτής της ΝΔ, μαζί με την οικογένειά της? Μάλλον…

Είναι τυχαίο που ανάμεσα στους συνεργάτες της εταιρείας στο Κολωνάκι είναι και τουλάχιστον 2 ονόματα από τα 10 που περιλαμβάνει έκθεση του ΣΔΟΕ για την εταιρεία που σχετίζεται με τα 550.000.000 δολάρια της λίστας Λαγκάρντ? Μάλλον…

Γιατί θάβουν την υπόθεση και δεν την ελέγχουν

Μια υπόθεση στο ΣΔΟΕ δεν σημαίνει αμέσως ότι υπάρχει φοροδιαφυγή. Όμως όταν εμπλέκονται σωρεία offshore εταιρειών στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με Έλληνες ιδιοκτήτες, τουλάχιστον ένας έλεγχος θα έπρεπε να γίνει.

Και αναρωτιέμαι: για ποιο λόγο το ΣΔΟΕ έχει τον ογκώδη φάκελο στα συρτάρια του? Για ποιο λόγο έχουν αλλάξει 4 χειριστές στην υπόθεση χωρίς να έχει προχωρήσει καθόλου?

Έχω άδικο να υποθέσω ότι κάποιος θάβει εσκεμμένα τον έλεγχο στην εταιρεία στο Κολωνάκι?

Προφανώς το ΣΔΟΕ δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί γιατί, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, κυνηγάει τους τυροπιτάδες μην και δεν κόψουν καμία απόδειξη. Ντροπή και αίσχος!

Η αντιπολίτευση
Και επειδή χορτάσαμε από σωτήρες, τα ανωτέρω στοιχεία είναι εις γνώση όλων των Βουλευτών της αντιπολίτευσης και δεν έχουν πράξει το παραμικρό. Γιατί αν ήθελαν με μια απλή αναφορά στον Εισαγγελέα θα εξετάζονταν αμέσως ποιος προστατεύει τους ισχυρούς. θέλουν όμως?

Με καμία εκτίμηση για όσους καλύπτουν την φοροδιαφυγή των φίλων της Κυβέρνησης
Φλωράς Γιώργος.
Πηγή

Related posts

Δείτε ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές…!

ExnetΗellas

Στα 16,2 δισ ευρώ η απάτης που έγινε σε βάρος των Ταμείων στο PSI

ExnetΗellas

Σε απόγνωση οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου – μαζί τους το Κίνημα Δεν Πληρώνω

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy