Image default
Πολιτισμός

Συγκλονισμένός όλος ο κόσμος από την εύρεση του βασιλικού τάφου του Μ. Αλεξάνδρου

alexanderlargeΑκόμα δεν έχει κοάσει ο θόρυβος από την ανακάλυψη του βασιλικού τάφου στη Αμφίπολη. Εάν το εύρημα αποδειχτεί ότι είναι ο τελευταίος τόπος κατοικίας του βασιλέα των βασιλέων, τότε προμηνύεται για την χώρα ένα τουριστικό ρέυμα διαρκείας άνευ προηγουμένου.

Συνεχίζεται η σωρεία δημοσιευμάτων από το βρετανικό δίκτυο BBC, το περιοδικό Time, τη γαλλική Le Figaro, ακόμα και ιστοσελίδες της Ταιβάν και της Ινδίας,που κάνουν λόγο για τη «σημαντική ανακάλυψη» στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών.Έστω και με την προοπτική της ανακάλυψης η Ελλάδα μπήκε στο επίκεντρο θετικών συζητήσεων, και όλοι τρέχουν να “φρεσκάρουν” τις γνώσεις τους πάνω στον μέγιστο Ηγεμόνα.

Το περιοδικό Time στην ηλεκτρονική του έκδοση κάνει λόγο για τα ευρήματα στην περιοχή που χρονολογούνται από την εποχή της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως αποκλείεται να πρόκειται για τον τάφο του, καθώς όπως λέει το κείμενο ο Μέγας Αλέξανδρος «πέθανε στη Βαβυλώνα και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο για την ταφή το 323 π.Χ.».

thethao

Την ίδια στιγμή, ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στην ανακάλυψη των αρχαιολόγων στην Αμφίπολη που σηματοδοτεί μία σημαντική αποκάλυψη, ενώ ταξιδεύει τον αναγνώστη στο σημείο χάρη στις περιγραφές με τις μεγαλοπρεπείς Σφίγγες που «φρουρούν» τον τάφο.

time

Ο Telegraph σε δημοσίευμά του μεταφέρει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ένα «εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», αλλά και εκείνες της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη για τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εύρημα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παράλληλα, δίνεται η περιγραφή των μαρμάρων που δομούν τον τάφο, καθώς επίσης και οι διαστάσεις του.

the telegraph

«Οι Έλληνες ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.

the hindu

«Ο τάφος αναμένεται να ανοιχτεί τις ερχόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Nbc News που επισημαίνει ότι το σημείο φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις και αποτυπώνει τη μεγαλοπρέπεια των ευρημάτων με τις Σφίγγες «τα μυθικά πλάσματα που συνδυάζουν χαρακτηριστικά ανθρώπου, πτηνού και λιονταριού».

Την ίδια ώρα, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters και ρεπορτάζ της Washington Post, γίνεται λόγος για τον μακεδονικό τάφο που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη, ενώ υπάρχει αναφορά και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αρχαιολογικό χώρο.

the guardian

Με τίτλο του «Υπάρχουν πολλοί που εικάζουν ότι βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το δίκτυο Business Insider της Αυστραλίας, έχει εκτενές ρεπορτάζ για την Αμφίπολη, κάνοντας αναφορά στη ζωή του βασιλιά των Μακεδόνων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και δημοσιεύματα από ινδικές ιστοσελίδες που μιλούν για πέπλο «μυστηρίου» που περιβάλλει την ανακάλυψη, ενώ η είδηση ταξιδεύει μέχρι και την Ταιβάν, όπου το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τα ευρήματα και τις δηλώσεις της αρχαιολόγου κυρίας Περιστέρη.

nbc

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει και ο Τύπος των Σκοπίων με το πρακτορείο Mia να αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμάρα, αλλά και σε δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου που κάνει λόγο για σπουδαία ευρήματα της ελληνικής γης που πιστοποιούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

die welt

chanell russia

buisness insider

amfi2

samaras amfipoli arx 1

samaras amfipoli arx 2

amfi1

samaras amfipoli arx 3

samaras amfipoli arx 4

samaras amfipoli arx 5

samaras amfipoli arx 6

samaras amfipoli arx 7

samaras amfipoli arx 8

samaras amfipoli arx 9

samaras amfipoli arx 10

Την ίδια ώρα, την πεποίθηση ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Αμφίπολη εξέφρασε ο ιστορικός συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

{youtube}BJa-8DRwxhg{/youtube}

Χθες πρώτοι είχαμε αναφέρει τον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσε, η προοπτική και μόνο της ευρέσεως τάφου του Μ.Αλέξανδρου. Στην κατηγορά έπαιζε μόνος ήταν κατι σαν τον “Πελέ” των βασιλέων. Σε μέγεθος ίσως να τον πλησίαζε ο Τζένγκις Χαν, αλλά στην λάμψη του, δεν υπήρχε καμμια σύγκριση. Αναλογιζόμαστε τι πρόκειται να συμβεί, αν αποκαλυφθεί ότι αυτός είναι πράγμτι ο τάφος του. Ακόμα όμως και εάν δεν είναι, πάλι μπορει να χρησιμοποιηθεί σωστά, για την διαφήμιση της χώρας, άλλωστε θα είναι ότι πιο κοντινό προς τον Έλληνα Μακεδόνα βασιλιά έχει βρεθεί ποτέ. Υπομονή δύο εβδομάδες ακόμα, σύντομα θα γνωρίζουμε, μεχρι τότε η αγωνία θα χτυπάει “κόκκινο”.

Πηγή

Related posts

Σε διαπραγμάτευση τέθονται τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

vetapa.exnet

Το γύρο του κόσμου κάνει η πιο ανατριχιαστική φωτογραφία στην Αμφίπολη

ExnetΗellas

Στην Επίδαυρο η μεγάλη τραγωδία Οιδίπους επί Κολωνώ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy