Image default
Εθνικά Θέματα

Αποφυλακίζεται η Θέμις Σκορδέλη σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών

skordeliΑποφυλακίζεται η Θέμις Σκορδέλη, περίπου έξι μήνες μετά την προφυλάκιση της.

Οι πόρτες των φυλακών  άνοιξαν με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με το οποίο η προσωρινή κράτηση που της είχε επιβληθεί αντικαταστάθηκε με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ,

αλλά και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα.

Η κα Σκορδέλη είχε απολογηθεί τον περασμένο Ιανουάριο στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης σε “εγκληματική οργάνωση”, σχετικά με την υπόθεση τoυ Λαϊκού Συνδέσμου και είχε κριθεί προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου της άνοιξαν την πόρτα των φυλακών, παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη που είχε την άποψη πως η προσωρινή κράτηση πρέπει να παραταθεί.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας κ. Στέλιος Κωσταρέλλος ζήτησε την απόρριψη της προσφυγής που είχε καταθέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά της διάταξης της ειδικής εφέτου ανακρίτριας.

Με τη διάταξη, στη σύζυγο του αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε επιβληθεί μετά την απολογία της περιορισμός κατ’ οίκον με εξαίρεση τη μετάβασή της κάτω από αστυνομική συνοδεία στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τον τελικό πλέον λόγο για την υπόθεση αυτή έχει το συμβούλιο Εφετών.

Πηγή

Related posts

Αντικατάσταση του πλύθησμού των Ελλήνων με ξένους

ExnetΗellas

Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πληρώνετε σε ρούβλι ή τέλος το φυσικό αέριο.

Kostas Ermes

Οι πιο δύσκολοι εθνικοί κίνδυνοι στη χειρότερη ώρα για τη χώρα

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy