Image default
ΕΛΛΑΔΑ

“Χειροφίλημα” από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Στουρνάρα!

xeirofilima syriza«Γέφυρες» στον ΣΥΡΙΖΑ -με το βλέμμα στην επόμενη μέρα- επιχείρησε να ρίξει ο Ι. Στουρνάρας, ο οποίος από τη θέση πλέον του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ζήτησε να υπάρξει συντονισμός (κυβέρνησης – τραπεζών – επιχειρήσεων) για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία προσδιόρισε στα 77 δισ. ευρώ!

Από το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα 42 δισ. αφορούν επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δισ. στεγαστικά και τα 10 δισ. καταναλωτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξέφρασε αρνητική γνώμη στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για το πρόσωπο του Ι. Στουρνάρα, ωστόσο απέφυγε να επαναλάβει την πολιτική δήλωση των προηγούμενων ημερών, ότι η επιλογή αυτή δεν θα τον δεσμεύει εφόσον γίνει κυβέρνηση.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο νέος διοικητής της ΤτΕ ρωτήθηκε από τη «δημοκρατία» να σχολιάσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Ως υπουργός είχαμε διαφωνία στην κυβερνητική πολιτική, τώρα ως διοικητής η δουλειά μου είναι η νομισματική πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα».

Νωρίτερα ο Δ. Γάκης (που μαζί με τον Ν. Βούτση είχαν αντικαταστήσει τους Ι. Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη) είχε ρωτήσει τον κ. Στουρνάρα ποια θα είναι η στάση του σε ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής. Εκείνος απάντησε: «Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Ο υπουργός Οικονομικών ασκεί κυβερνητική πολιτική. Ο διοικητής της ΤτΕ έχει τελείως διαφορετικά καθήκοντα». Στη σκληρή γραμμή κινήθηκε ο Π. Λαφαζάνης χαρακτηρίζοντας τον κ. Στουρνάρα «κυβερνητικό διαχειριστή» ενός μονοδρόμου και «μακρύ χέρι του πρωθυπουργού».

Ο διορισμός του Ι. Στουρνάρα εγκρίθηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Αρνητικά τοποθετήθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Παρών δήλωσε η ΔΗΜ.ΑΡ. Τον κ. Στουρνάρα στην επιτροπή παρουσίασε ο αντικαταστάτης του στο υπουργείο Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης.

 

Πηγή

Related posts

Το μήνυμα του Βλ. Πούτιν για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας ομόφωνα απέρριψε την αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα για μεταγωγή

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων.

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy