Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Οι πιστώτριες Τράπεζες την αγνοούσαν στο τέλος όμως η καταναλώτρια δικαιώθηκε

katanalwtria-trapezes
Με την υπ αριθμ 132/2014 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Καβάλας, δικαίωσε  μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας η οποία έχοντας συνολική οφειλή της τάξεως των 135.000 ευρώ  θα κληθεί να πληρώσει μηδενικές δόσεις και επιπλέον γλυτώνει από την εκποίηση την κυρία κατοικία της.

Η καταναλώτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στις αρχές του 2012 και στις αρχές του 2013 ο εκπρόσωπος της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες της καταναλώτριας , πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες Τράπεζες αγνόησαν.

Ακολούθως η Ένωση  Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η καταναλώτρια με την βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών της.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του  η οποία αναφέρεται παραπάνω.

Να σημειωθεί ότι το εισόδημα της καταναλώτριας ανέρχεται στο ύψος των 345,60 ευρώ μηνιαίως και προέρχεται από τον ΟΓΑ.

Ένα δεύτερο ακίνητο που είχε η καταναλώτρια αντικειμενικής αξίας περίπου 18.000 ευρώ, το δικαστήριο διέταξε την πρόσφορη εκποίηση του, όπως προβλέπει  ο Νόμος.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας με το σκεπτικό της απόφασης του, απέρριψε όλες τις ενστάσεις των Τραπεζών, και δικαίωσε την καταναλώτρια.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Δικαστήριο δεν όρισε νέα δικάσιμο για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών (όπως προβλέπει ο Νόμος), καθώς έκρινε ότι δεν προβλέπεται θετική μεταβολή των εισοδημάτων της λόγω της ηλικίας της αλλά και της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας.

Πηγή

Related posts

Κρίσιμη συνεδρίαση για την Τράπεζα Κύπρου

ExnetΗellas

Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ενώ δεν μένει τίποτα όρθιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα

ExnetΗellas

Ποιες ειδικότητες και ηλικίες αφορά το πρόγραμμα για τους 16.000 ανέργους χαμηλών προσόντων

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy