Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Έρχονται οι επιβαρύνσεις της εφορίας από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών

eforia-4Έρχονται «λυπητερές» για τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών φέρνει σημαντικές αυξήσεις στους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν.

Ο μέσος όρος των δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι χρεωστικές με φόρο που φτάνει τα 1.000 ευρώ ενώ απο την άλλη μεριά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ οδηγεί σε πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σύμβαση μέχρι 3 φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών αλλά θα πρέπει να εμφανίζουν δαπάνες με αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός τους για να μπορούν να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει με την κλίμακα των μισθωτών.

Παράλληλα επιβαρύνονται και με το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.

Πηγή

Related posts

Στην φάκα ο εφοριακός και ο λογιστής της ΔΟΥ ψυχικού για φακελάκι 650.000 ευρώ από επιχειρηματία για να κλείσουν την εταιρεία.

Γεώργιος Κομνηνός Φτάσαμε σε σημείο να κλειδώνουμε τις παιδικές τροφές

Kostas Ermes

Αλ. Φλαμπουράρης: ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν το ύψος των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy