Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Εφορία: ο ορισμός του παραλόγου…

eforia 2014Θέλω να κάνω τη φορολογική δήλωση του θείου μου ο οποίος πέθανε. Σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, αλλά μόνο χειρόγραφα. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Για την επικουρική σύνταξη που έπαιρνε το σύστημα ηλεκτρονικά ζητάει ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και κάποια άλλα στοιχεία που τα έχω οπότε και τύπωσα τις απολαβές του. Για την κύρια σύνταξη όμως που είναι μέσω taxisnet και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζητάει τους κωδικούς του taxisnet που και δεν έχω και δεν είναι σε ισχύει.

Σύμφωνα με το νόμο πρέπει να πάω στο Γ.Λ.Κ. και αν δεν με εξυπηρετήσουν τότε να επικοινωνήσω με το taxisnet και αν πάλι δεν μπορώ να βρω λύση πρέπει να πάω στη ΔΟΥ που ήταν εγγεγραμμένος.

Πάω στο Γ.Λ.Κ. στη Θεσσαλονίκη και μου λένε τη βεβαίωση μόνο από Αθήνα, μου έδωσαν τηλέφωνα τα οποία ήταν λάθος. Βρίσκω τα σωστά αλλά κανένας δεν απαντάει στο τηλέφωνο.

Βρίσκω τα email και fax και επικοινωνώ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Επικοινωνώ με το taxisnet, με ενημερώνουν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να πάω στη ΔΟΥ. Πάω στη ΔΟΥ και ο έφορος λέει μόνο από το Γ.Λ.Κ. μπορώ να πάρω τις βεβαιώσεις.

Επιτέλους σήμερα μετά από 1 μήνα κατάφερα να μιλήσω με Αθήνα και η απάντησή που μου έδωσαν ήταν: Στείλτε μας fax και μου έδωσαν 2 νούμερα στα οποία είχα στείλει. Ρωτάω για email (που το έχουν στο site τους) και μου λένε όχι.

Τι να κάνω τους ξαναέστειλα fax.

1. Δεν μπορώ να καταλάβω τους υπαλλήλους του παραρτήματος εδώ στη Θεσσαλονίκη γιατί τους έχουμε και τους πληρώνουμε απο τη στιγμή που δεν κάνουν καμία δουλειά?

2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ για τους ζώντες όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αυτώματα περασμένα δεν κάνουν το ίδιο και γι’ αυτούς που έχουν πεθάνει;

Πηγή

Related posts

ΕΝΦΙΑ 95.000 ευρώ ζητάνε από το Χαμόγελο του Παιδιού

ExnetΗellas

Βασική σύνταξη στα 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων απο την 1/1/2018 και μετά

ExnetΗellas

Βυθισμένοι στα χρέη οι Έλληνες και η κυβέρνηση συνεχίζει να τους εξαπατά

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy