Image default
Περιβάλλον

Νήσος Λορντ Χάουι: Ο εξωτικός παράδεισος που έχει αναδειχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Έχοντας ένα ακανόνιστο σχήμα ημισελήνου και με δάση ανέγγιχτα η Νήσος Λορντ Χάου είναι ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Τασμανίας, 600 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ηφαιστειακό κατάλοιπο και κατά μήκος της δυτικής ακτής της υπάρχει μια αμμώδης προστατευμένη λιμνοθάλασσα με κοραλλιογενείς υφάλους.

Στο νησί ζει ένας πολύ μικρός γηγενής πληθυσμός και επιτρέπονται μόλις 400 τουρίστες ετησίως για την προστασία του μοναδικού τοπίου του.

Η μοναδικότητα του είναι ο λόγος που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. ενώ χαρακτηρίζεται από σπάνια ποικιλία χλωρίδας, πανίδας και μορφολογίας εδάφους.

Το μεγαλύτερο μέρος της Νήσου Λορντ Χάου είναι ανέγγιχτο και πολλά από τα ζώα και τα φυτά δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

xartis-nisos-lord-howe

Νήσος Λορντ Χάου / Αυστραλία

Διαφορά ώρας: 7,5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάριο Αυστραλίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,48 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντουμπάι και Σίδνεϊ είναι 27 ώρες από την Αθήνα και 29 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης, Ντουμπάι και Σίδνεϊ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

nisos-lord-howe-0

nisos-lord-howe-1

nisos-lord-howe-2

nisos-lord-howe-3

nisos-lord-howe-4

nisos-lord-howe-5

nisos-lord-howe-6

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: pronews.gr

Related posts

Βλάβη στο CERN

ExnetΗellas

Σαρωνικός: Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου

technical

Τα 7 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy