ΕΛΛΑΔΑ Πολιτισμός

Νικόλαος Ζεϊμπέκης για την γενοκτονία των Ποντίων

Εν όψιν της σημερινής ημέρας που είναι ημέρα ορόσημο για τον ποντιακό Ελληνισμό μιας και συμπληρώνονται 103 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων ο πολιτευτής νομού Πιερίας του κόμματος της Ελληνικής Λύσης και τομεάρχης προστασίας του πολίτη Κύριος Νικόλαος Ζεϊμπέκης ανέφερε τα εξής:

«Συμπληρώνονται φέτος 103 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη. 353.000 Πόντιοι αδερφοί μας και μη, υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων. Πρόκειται για ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα, για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη. 103 χρόνια 353000 ψυχές ζητούν δικαίωση και όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη του στην Αμερική δεν τόλμησε να μιλήσει για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, δεν τόλμησε να μιλήσει για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, δεν τόλμησε να μιλήσει για την Ανατολική Θράκη.

ΖΕΙΜΠΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΌΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

Related posts

Συνομιλίες της ΕΥΠ στα χέρια Κασιδιάρη! Με αυτόν τον τρόπο θα τινάξουν το καθεστώς στον αέρα!

ExnetΗellas

Στις 29 Απριλίου η καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

Ποιος θα τολμήσει την παλιγενεσία

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy