ΕΛΛΑΔΑ Πολιτισμός

Γεώργιος Κομνηνός για την Γενοκτονία των Ποντίων

Εν όψιν της επετείου για την γενοκτονία των ποντίων στις 19 Μαΐου ο Πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης πολιτισμού Γεώργιος Κομνηνός έκανε μία εκτενή αναφορά στην ημέρα αυτή.

Ο κάθε Μάιος αποτελεί μήνα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα για του Ποντίους καθώς η 19η Μαΐου είναι ημέρα ορόσημο για την Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού. Εκτέλεσαν, κρέμασαν, βίασαν, βασάνισαν και απήγαγαν. Το μαχαίρι δεν έκανε διακρίσεις. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι σφαγιάζονταν σαν να μην ήταν ζωντανά πλάσματα.Η εντολή ήταν σαφής: Καταστρέψετε καθετί ελληνικό και προστατέψετε την πατρίδα μας από τους Έλληνες και χριστιανούς. Από τότε έχουν περάσει 103 ολόκληρα χρόνια αλλά οι μνήμες πάντα ζωντανεύουν μία τέτοια μέρα και ο πόνος ξανά έρχεται για όλους εκείνους οι οποίοι έφυγαν άδικα. 103 ολόκληρα χρόνια 353,000 ψυχές αναζητούν δικαίωση. Δυστυχώς όμως ο πρωθυπουργός της χώρας ο κύριος Μητσοτάκης στην επίσκεψη που έκανε στην Αμερική δεν τόλμησε καν να αναφερθεί σε αυτήν την θηριωδία των Τούρκων για την γενοκτονία των Ελλήνων του πόντου, ούτε φυσικά για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Δεν τόλμησε να ψελλίσει τίποτα για την Ανατολική Θράκη, δεν τόλμησε να αναφέρει ότι ο γενοκτόνος είναι ένας! Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ο οποίος καθημερινά μας απειλεί ακόμα και προσπαθεί να διεκδικήσει τα εδάφη και τον πλούτο της χώρας μας.

Related posts

Περίπου 17 δις θα κοστίσει “Ο δρόμος του μεταξιού”

technical

Τριήμερο κακοκαιρίας από το Σάββατο κατά τόπους

Στα σκαριά είναι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακοποίησης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy