Ειδήσεις ΕΛΛΑΔΑ

Άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Παραμένει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

Από αύριο 1 Μαΐου αίρονται τα περιοριστικά μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση για την αποτροπή της μετάδοσης και της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά:

  1. Αναστολή covid pass. Δηλαδή αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς.
  2. Επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  3. Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.Οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.
  4. Ορίζεται ένα ράπιντ τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  5. Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές, εμβολιασμένους εκπαιδευτικού. 

Όσον αφορά τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους η προστατευτική μάσκα παραμένει αποτελώντας μία ισχυρή σύσταση των ειδικών, όπως επίσης και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός. Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα σε δηλώσεις της ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία: Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους.

Related posts

Πότε θα επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια: Τι ισχύει για τα πολιτικά και τι για τα ποινικά

Μόρια : Κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν σε λάθρομετανάστες προκειμένου να προστατέψουν το κοπάδι τους

Έρευνες για μπλόκο στη μετάσταση του καρκίνου από Ελληνα

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy