Πολιτισμός

Ο Γεώργιος Κομνηνός στην ημέρα των φιλελλήνων

Ο Κομνηνός Γεώργιος πολιτευτής Ά Θεσσαλονίκης και τομεαρχης πολιτισμού του κόμματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ τίμησε με την παρουσία του την ημέρα των φιλελλήνων. Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Γ’ Σωμα στρατού απο τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης κ. Κομνηνό Γεώργιο.

Ο κύριος Κομνηνός σε δηλώσεις του ανέφερε:

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.  Στην ποίηση του περιέχονται μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων εναντίον της τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας του κόσμου. Αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και “ο πολίτης του κόσμου ” δείχνοντας έτσι τον φιλελληνισμό του και την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του.

Άλλοι σημαντικοί φιλέλληνες ήταν Ο Αλεξάντερ Πούσκιν Ρώσος Ο Βίκτωρ Ουγκώ Γάλλος Η Δούκισσα της Πλακεντίας Αμερικανογαλλίδα Ο Ευγένιος Ντελακρουά Γάλλος ο κάθε ένας απο αυτούς με σημαντικό έργο για την εθνική μας ανεξαρτησία !! Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι Φιλέλληνες και ο Φιλελληνισμός γενικά ως ιδεολογικό κίνημα που αναπτύχθηκε την εποχή εκείνη, ήταν σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης. Επομένως, δεν είναι κακό να γνωρίζουμε όλοι την συνεισφορά αυτών των σημαντικών προσώπων στη χώρα μας.

Related posts

Εκπληκτικά ευρήματα στον Έβρο! ΜΕΓΑΛΕΙΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

ExnetΗellas

Ο Κομνηνός Γεωργιος στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια απο την Μικρασιατική καταστροφή

Kostas Ermes

Γεώργιος Κομνηνός Κοροϊδέψατε τους συνταξιούχους και είστε υπόλογοι γι αυτό

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy