Εθνικά Θέματα Ειδήσεις Ειδήσεις ΕΛΛΑΔΑ

Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Βουλή

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανσαφέρθηκε στους κοινούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Ουκρανία, για τους Έλληνες που ζουν στην  Μαριούπολη αλλά και γιαν την κοινή μας θρησκεία.

Η ομιλία του κυρίου Ζελένσκι ξεκίνησε με αναφορά στην  Μαριούπολη. «Για πάνω από ενα μήνα κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι την Μαριούπολη λαμβάνοντας τις πληροφορίες για το τι συμβαίνει σε αυτήν μαρτυρική πόλη. Αυτό δεν έχει συμβεί σε άλλη πόλη εδώ και μισό αιώνα.  <<Οι Ρώσοι στρατιώτες καταστρέφουν τα πάντα στην Μαριούπολη, είναι το έργο των Ρώσων πιλότων που μπορούσαν να δουν τι κάνουν>> Για να συνεχίσει αναφέροντας την παρουσία Ελλήνων στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντας την συμβίωση με τους γηγενής χιλιετή.

Έντονη αίσθηση και δυσαρέσκεια προκάλεσε το βίντεο το οποίο προβλήθηκε εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου με έναν μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο οποίος δηλώνει ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής ήταν ενήμερος για την προβολή του εν λόγω βίντεο, με πηγές από το περιβάλλον του να αρνούνται ότι γνώριζε για τη σύνδεση του Έλληνα ομογενή με το ναζιστικό τάγμα. 

 

Related posts

Άδ. Γεωργιάδης: Ένα νέο ΕΣΠΑ έρχεται μέσα στις επόμενες ημέρες σε περιοχές σκληρού lockdown

Δείτε την απάντηση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τον Μωάμεθ Β’ λίγο πριν την πτώση της Βασιλεύουσας

ExnetΗellas

Βίντεο από το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στο μπαλκόνι του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy