Εθνικά Θέματα Ειδήσεις

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βιλιάρδου στην βουλή

Σφοδρότατη σύγκρουση υπήρξε ανάμεσα στον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βουλευτή την Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάρδο  για το θέμα της Ουκρανίας και την απόφαση της Ελληνικής πλευράς να στείλει οπλικό εξοπλισμό.

«Όσοι συμφωνούν στην άποψη αυτή θα έπρεπε να ντρέπονται και να μη μπορούν να κοιτάνε τον καθρέπτη. Τόσο σιχαμένη είναι», είπε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθεσει: «ένα από τα ζητήματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι για την Επανάσταση είναι οι φιλέλληνες που ήρθαν με χρήματα, όπλα και αίμα και πολεμήσαμε για να έχουμε εμείς ελευθερία έναντι των Οθωμανών. Πως θα νιώθαμε αν μαθαίναμε πως οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί είχαν ένα Βιλιάρδο που έλεγε ”σιγά μη στείλουμε όπλα”. Αν αύριο επιτεθεί η Τουρκία σε ένα νησί και δεν είχαμε στείλει βοήθεια στην Ουκρανία, θα είχαμε ηθικό δικαίωμα να κατηγορήσουμε κάποιον Ευρωπαίο που δεν έστειλε όπλα στην Ελλάδα να πολεμήσει τον Τούρκο; Θα έπρεπε η Βουλή να λέει σύσσωμη να στείλουμε και άλλα όπλα στην Ουκρανία! Η ελληνική ιστορία είναι ιστορία αξιοπρέπειας και ιδανικών, όχι συμφέροντος. Το να συζητάτε στα αλήθεια αν πρέπει να στείλουμε όπλα είναι ντροπή! Να απομονωθούν οι φωνές με ένταση! Εμείς εκπροσωπούμε την ελευθερία κύριε! Αυτό θα πει να είσαι Έλληνας».

Αντιδρώντας ο κ Βιλιαρδος ανέφερε: «Κύριε υπουργέ είναι ντροπή αυτά που λέτε» για να ακολουθήσει ο εξής διαλογος:

Γεωργιάδης: «Ντροπή είναι αυτά τα οποία λέτε εσείς και το γεγονός πως δεν θα έρθετε στη Βουλή να ακούσετε τον Ζελένσκι»
Βιλιάρδος: «Ο τρόπος που μίλησε ο υπουργός ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία! Είναι τραμπουκισμός δεν θα ακολουθήσω. Είναι άποψή μου αυτό ότι ο πόλεμος δεν καταπολεμάται με πόλεμο».
Γεωργιάδης: «Θα ήθελα πολύ να φανταστώ σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη να διαμαρτυρηθεί η ΕΛΛΥΣΗ σε όποιον στείλει βοήθεια και να περιμένουν τους Τούρκους στα νησιά με γαρδένιες και λουλούδια για να τα υπερασπιστούν. Θα εκτιμούσαν και στην Ουκρανία να λέγανε στα τανκς με το ”Ζ” αδέρφια μου αλήτες πουλιά»
Βιλιάρδος: «Σταματήστε να προσβάλετε κάποια στιγμή! Άλλο το 1821 άλλες οι συνθήκες σήμερα, τέλος οι προσβολές».

Related posts

Κατώτατος μισθός: Με «ευρωπαϊκή φιλοσοφία» η νέα αύξηση το 2023

Η στρατηγική Μητσοτάκη για τη σημερινή μάχη στη Βουλή: Στην αντεπίθεση χωρίς ακρότητες

Από τον 4ο όροφο έπεσε στο κενό μια 37χρονή υπάλληλος ξενοδοχείου στη Ρόδο

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy