Image default
blog Αρχική Ειδήσεις Οικονομία

Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2021

Ξεκινάει εντός της τρέχουσας εβδομάδας η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2021 με την ΑΑΔΕ να ανοίγει την σχετική πλατφόρμα.

Ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μπορεί να πληρωθεί:

  • Εφάπαξ με έκπτωση φόρου 3% στην περίπτωση που η εξόφληση του «λογαριασμού» της Εφορίας γίνει έως 29 Ιουλίου 2022.
  •  Σε έως 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και η τελευταία δόση έως 28 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
  • Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.
  • Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.
  • Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων.
  • Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.
  • Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
  • Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Οσοι έχουν κάνει πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1-1-2019 και μετά, για τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 4,5% από 9%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα που προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα ή και αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα είναι μέχρι 10.000 ευρώ.

Related posts

Τιμές «φωτιά» για σόμπες, καυσόξυλα και πέλετ

Η απάτη και το Ταμείο Ανάκαμψης, η Τσιλιλής και η κρητική φαρμακευτική κάνναβη

Επαναφορά του τέλους χαρτοσήμου στα δάνεια μεταξύ των επιχειρήσεων

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy