Image default
blog Αρχική Ειδήσεις Οικονομία

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για τους άνω των 60 ετών που δεν πλήρωσαν το πρόστιμο

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πώς μπορείτε να το δείτε & να το «αμφισβητήσετε» -Τι θα γίνει αν δεν πληρωθεί - Aftodioikisi.gr

 

Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα προχωρήσουν οι εφορίες σε ολόκληρη την χώρα για όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 100€!!! Οι κατασχέσεις θα αφορούν και το πρόστιμο των 50€ που επιβλήθηκε τον μήνα Ιανουάριο.

Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι προσέφυγαν στις εφορίες ούτως ώστε να κάνουν ενδικοφανή προσφυγή ούτως ώστε να ακυρωθεί το εν λόγω πρόστιμο, κάτι το οποίο φυσικά ο νόμος δεν το επιτρέπει. οι προϊστάμενοι των εφοριών έλαβαν εντολή από την κεντρική διοίκηση να μην παραλαμβάνουν ενδικοφανείς προσφυγές, καθότι δεν το επιτρέπει η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της ΑΑΔΕ  μόλις το 14% των προστίμων από τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έχει πληρωθεί.  Για τον μήνα Ιανουάριο βρέθηκαν συνολικά 317.962 φυσικά πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 50 ευρώ. ( Από τον μήνα Φεβρουάριο το πρόστιμο είναι 100€)

Από το σύνολο των παραπάνω φυσικών προσώπων, 297.207 ειδοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ 20.755 ενημερώθηκαν με συστημένη επιστολή. Το πρόστιμο Ιανουαρίου έπρεπε να πληρωθεί μέχρι τις 15/3/2022 και, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, μόνο 44.000 το πλήρωσαν.

Related posts

Κατ’ εξαιρεση τροποποιητική φορολογική δήλωση για νομικά πρόσωπα – Πότε υποβάλλεται

Νέα μέτρα που θα πλήξουν οικονομικά τους ανεμβολίαστους εν όψει

Θάνος Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι το τέλος του έτους.

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy