Image default
Αρχική Εθνικά Θέματα Ειδήσεις

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Για πρώτη φορά συμμετείχαν τα Ρafale


Για πρώτη φορά τα τέσσερα πολεμικά αεροπλάνα τύπου Rafale πέταξαν στην σημερινή παρέλαση πάνω από τον Ελληνικό ουρανό και άλλα τέσσερα της Γαλλικής αεροπορίας τα οποία σηκώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ. 

Το θέαμα ήταν άκρως εντυπωσιακό για μικρούς και μεγάλους όπου γύρισαν το βλέμμα στον γαλάζιο ουρανό των Αθηνών.

Στην παρέλαση παρευρθέθηκαν o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. 

Η πρόεδρος της δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελαροπούλου στο μήνυμά της ανέφερε:                             «Χρόνια πολλά σε όλους. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 οδήγησε, μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Μιας χώρας ανεξάρτητης και δημοκρατικής, στον πυρήνα, εδώ και χρόνια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επέτειος της Επανάστασης, την οποία τιμήσαμε με τη σημερινή παρέλαση, μας θυμίζει ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στον χάρτη της Ιστορίας με πίστη στις δικές τους δυνάμεις, ενότητα και πάθος για ελευθερία. Το παράδειγμα των αγωνιστών του ‘21 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στη διαρκή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας». 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Γιορτάζουμε με λαμπρότητα, στην αθηναϊκή λιακάδα, αφενός τη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού και τη μεγάλη εθνική γιορτή. Τιμούμε τη μνήμη όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη, κυρίαρχη ανεξάρτητη. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πλειάδα σύνθετων κρίσεων, που απαιτούν δύναμη και ανθεκτικότητα για να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς. Αντλούμε δύνσαμη και έμπενυση από τους αγωνιστές του 1821 και οφείλουμε να παλέψουμε και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις. Οφείλουμε να αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες. Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται και υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας κάθε χώρας. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως οι μεγάλες νίκες έχουν έρθει όταν ήμασταν ενωμένοι και οι μεγάλες ήττες όταν μαλώναμε».

Πότε έρχονται τα πρώτα έξι «Ραφάλ» στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία | Tribune.gr

5547813

5547811

Related posts

Αγωνία στις ΗΠΑ : Θα αντέξει η υγεία του Τζο Μπάιντεν τέσσερα χρόνια;

Γεώργιος Κομνηνός ο πρωθυπουργός από το Νταβός παρακαλάει τους λαθρομετανάστες

Kostas Ermes

Το σχέδιο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy