Image default
Uncategorized

Προσδοκίες ανάκαμψης μετά την άρση των πιστοποιητικών Covid


Ακρίβεια και κορονοϊός είναι οι κύριοι παράγοντες που ο χώρος της εστίασης είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Ειδικά της καθημερινές η κίνηση είναι τόσο πεσμένη που είναι αδύνατον πολλά από τα καταστήματα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεων. Το μεγάλο πλήγμα ήρθε όταν οι καταστηματάρχες λόγω covid υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση να έχουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά τα μαγαζιά τους. Αυτό δυστυχώς έφερε το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και οδήγησε πολύ κόσμο στην ανεργία.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία και αυτό ήταν καταλυτικό να επιδεινωθεί η κατάσταση καθώς λόγω της ακρίβειας οι καταναλωτές πλέον δύσκολα θα πάνε να κάτσουν σε μία ταβέρνα ή για έναν καφέ αφού πλέον σε πολλές των περιπτώσεων αυτά μοιάζουν με είδη πολυτελείας.

Όλο αυτό φυσικά, έχει ως κύριο αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου των καταστημάτων εστίασης, όπου όπως αναφέρετε, η πτώση αυτή κάποιες μέρες αγγίζει ακόμα και το 80%!!! Τα χρέη έχουν ανέβει πάρα πολύ καθώς οι επαγγελματίες του χώρου, όπως είναι λογικό, δεν μπορούν κάτω από αυτές τις συνθήκες να ανταπεξέλθουν. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος διόγκωσαν ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Οι καταστηματάρχες της εστίασης πλέον ποντάρουν στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς πολύς κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί ήταν δύσκολο να μπει στην διαδικασία διενέργειας rapid test για να πάει να πιει έναν καφέ ή να κάτσει να φάει σε μία ταβέρνα.

Related posts

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τα TOR M1-Ανάμεσα τους και πρώην υπουργός της Κύπρου

ExnetΗellas

Τιμήθηκε ο Γιώργος Κομνηνός για την προσφορά του στον αθλητισμό

Kostas Ermes

1ο Παιδικό Και νεανικό φεστιβάλ Χορωδιών – Φιλομήλα

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy