Image default
Εθνικά Θέματα ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι επιθέσεις σε Χριστιανικούς ναούς


Ερώτηση στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την αντιμετώπιση της χριστιανοφοβίας και των βανδαλιστικών επιθέσεων κατά των Χριστιανικών ναών κατέθεσε ο Εμμανουήλ Φράγκος ευρωβουλευτής στην Ελληνική Λύση.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τη Μισαλλοδοξία και τις Διακρίσεις κατά των Χριστιανών (OIDAC), έχουν καταγραφεί 380 χριστιανοφοβικά περιστατικά στην Ευρώπη το 2020, σημειώνοντας δραματική αύξηση από 289 το 2019. Το ινστιτούτο Gatestone αναφέρεται σε 3.000 επιθέσεις σε χριστιανικά κτίρια και περιουσίες το 2019. Στη Γαλλία οι επιθέσεις κατά χριστιανικών χώρων αυξήθηκαν 250% μεταξύ 2008-2018.

Στην Ελλάδα μόνο το 2020 κατεγράφησαν 385 επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς και 10 σε συναγωγές. Βάσει αστυνομικών πηγών, πρόκειται είτε για βία από επιθετικούς ισλαμιστές, είτε από βίαιες ακροαριστερές ομάδες.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης με τα Ψηφίσματα 1846 (2011) “για την καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων λόγω θρησκείας” και 1928(2013) “για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις και τη προστασία των θρησκευτικών κοινοτήτων από τη βία”, έθεσε τις βάσεις για την αντιμετώπιση του χριστιανοφοβικού φαινομένου, όμως η ΕΕ αδρανεί, όπως τόνισε ο Εμμανουήλ Φράγκος.

Στην Έκθεση της Ευρωπολ επισημάνθηκε εκ νέου η τζιχαντιστική, ακροδεξιά και ακροαριστερή βία, όμως το Συμβούλιο (Ιούνιος 2020) δήλωσε την «αταλάντευτη δέσμευσή του υπέρ της προστασίας των πολιτών της ΕΕ από την τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό σε όλες τις μορφές του» παραλείποντας επιμελώς τη καταδίκη του τζιχαντισμού.

Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει αυτόνομα και σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές στην καταγραφή και αντιμετώπιση της α)τζιχαντιστικής και β)ακροαριστερής χριστιανοφοβικής βίας;

Related posts

Η πρόταση μομφής και το κέρδος του ΣΥΡΙΖΑ

Kostas Ermes

Επίτιμο μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και “φίλος” των μασόνων ο Γκίκας Χαρδούβελης

ExnetΗellas

Οι Τούρκοι Στρατηγοί έστειλαν «μήνυμα –απειλή» στην κυβέρνηση ζητώντας «συζήτηση» για τις Οινούσσες και το Φαρμακονήσι

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy