Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη – Νεκρή μητέρα και παιδιά από πυρκαγιά

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα ανήλικα παιδιά που κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους

Θεσσαλονίκη – Νεκρή μητέρα και παιδιά από πυρκαγιά
Η πυρκαγιά ξέσπασε από θερμαντικό σώμα.

Θεσσαλονίκη: Κάηκε ζωντανή η μητέρα με τα δύο παιδιά της.
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 02:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι μια 32χρονη γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 7 και 11 ετών.

Τα τρία άτομα βρήκαν μαρτυρικό θάνατο έπειτα από φωτιά που προκλήθηκε από θερμαντικό σώμα στη μονοκατοικία τους. Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας έλειπε σε ταξίδι. Το ζευγάρι σύμφωνα με μαρτυρίες διέμενε σε καινούριο σπίτι το οποίο ανακαίνισαν το περασμένο καλοκαίρι.

Η τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Νέα Μαγνησία του Δήμου Δέλτα, σε μονοκατοικία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Μέσα στο φλεγόμενο κτίριο εντοπίστηκαν απανθρακωμένα η μητέρα με τα δύο παιδιά της.

Μητέρα και παιδιά εγκλωβίστηκαν στη φωτιά
Στις φλόγες μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη.

Μαρτυρία Γειτόνισσας: «Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες»
Γειτόνισσα της οικογένειας περιγράφοντας το ζευγάρι είπε: «Νέο ζευγάρι. Ευτυχισμένο. Πήγαινε η κοπέλα στη δουλειά της. Το αυτοκίνητό της εδώ είναι παρκαρισμένο ακόμα. Δύο ήσυχα καλά παιδάκια. Ο άντρας δουλεύει και ταξιδεύει. Το καλοκαίρι αγόρασαν το σπίτι αλλά δεν στέριωσε. Άφησε τη σόμπα αναμμένη επειδή είχε κρύο. Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες. Με τον εγγονό μου ήταν αχώριστοι. Ήταν μαζί όλη μέρα. Κλαίει απ’ το πρωί το παιδί.

Στις φλόγες μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη – Νεκρή μητέρα με δύο παιδιά
Ο Πατήρ Γεννάδιος, εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα στη Νέα Μαγνησία, ο οποίος γνώριζε την οικογένεια της 31χρονης μητέρας τόνισε: «Ήταν δικοί μας άνθρωποι. Το πρωί δεν ξέραμε ποιοι ήταν και όταν μάθαμε πονέσαμε ένα παραπάνω γιατί ήταν δικοί μας άνθρωποι. Ήξερα την μητέρα των παιδιών, τη γιαγιά και την προγιαγιά που ζει. Ο πατέρας, ο προπάππος τους ο μεγάλος ήταν επίτροπος στην ενορία. Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και είναι μονοκατοικία στο δρόμο. Δεν πρόλαβαν τα καημένα να βγουν από το σπίτι. Όλο το καλοκαίρι αγωνίστηκαν για να το φτιάξουν. Το αγόρασαν και το έκαναν ωραίο».

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε: «Έχουμε σοκαριστεί. Μας ειδοποίησαν ότι καιγόμαστε από τη γειτονιά. Βγήκαμε έξω και είδαμε το σπίτι, δίπλα ακριβώς, να καίγεται ολόκληρο. Τρόμαξα, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες. Οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα τη μητέρα και τα παιδιά απανθρακωμένα».

Ψυχολόγος στο σχολείο των παιδιών
Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, στο σχολείο που φοιτούσαν τα δύο παιδάκια, 7 και 11 ετών βρίσκεται ψυχολόγος από το πρωί της Πέμπτης καθώς οι συμμαθητές τους χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Πώς έγινε η τραγωδία
Η πυρκαγιά άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, από θερμαντικό σώμα στον ενιαίο χώρο του σαλονιού και του υπνοδωματίου και η άτυχη μητέρα με τα παιδιά εγκλωβίστηκαν γιατί κατέρρευσε η οροφή. Οι σοροί των τριών ανθρώπων εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι μετά την κατάσβεση της φωτιάς μέσα στο σπίτι το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Χωρίς ηλεκτροδότηση η περιοχή
Από νωρίς το πρωί, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ είναι στο σημείο, καθώς από την πυρκαγιά σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Τοποθετούν νέα κολώνα ηλεκτροδότησης διότι αυτή που βρισκόταν έξω από το σπίτι κάηκε. Σύμφωνα με το συνεργείο, έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Η κηδεία των τριών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 16.00 στη Νέα Μαγνησία.

Πηγή : newsbomb.gr

Related posts

Αγγελάκας και Βελιώτης, Το Σάββατο 6 Μαρτίου, στο YouTube δωρεάν μουσική παράσταση

Δεν εξελίχθηκε καλά η πρωτοβουλία Βενιζέλου-Σαμαρά για συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας – Ο Α.Νταβούτογλου ζητάει υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη

ExnetΗellas

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες από το πρώτο φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy