Image default
Uncategorized

Η Rocket Delivery αποχωρεί από Ελλάδα

Τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα η Rocket Delivery – «Στον αέρα» δεκάδες διανομείς Στέλιος Μορφίδης

Τα «μαζεύει» άρον άρον απ’ την Ελλάδα η ουκρανική εταιρεία delivery σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη στιγμή που εισήλθε στην ελληνική αγορά προσπαθώντας να γίνει ο τρίτος «πόλος» στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του delivery στη χώρα μας

Ούτε ένας χρόνος πέρασε απ’ την στιγμή που η Rocket Delivery, η εταιρεία απ’ την Ουκρανία, εισήλθε στην ελληνική αγορά προσπαθώντας να γίνει ο τρίτος «πόλος» στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του delivery στη χώρα μας. Και σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σε συνεργάτες και εργαζόμενους ότι παύει τη δραστηριοποίηση της στην Ελλάδα στη σκιά των εξελίξεων στην έδρα της μαμάς εταιρείας, στην Ουκρανία.

Ήδη απ’ την εφαρμογή της εταιρείας στην Ελλάδα έχει βγει η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Αν και πολλές εξηγήσεις στους εργαζόμενους δεν δόθηκαν, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία επικαλέστηκε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν απ’ την αποχώρηση του βασικού μετόχου.

Ως εκ τούτου στον αέρα βρίσκονται οι δεκάδες διανομείς, στους οποίους η εταιρεία υποσχόταν σταθερή μισθωτή εργασία, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό που θέλει να μάθει για τις επόμενες κινήσεις και προπάντων εάν θα αποζημιωθούν. Ήδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές του υπ. Εργασίας.

Προβλήματα χρηματοδότησης

Η ίδια η μητρική είχε παραδεχθεί χρηματοδοτικά προβλήματα τον περασμένο μήνα όταν προχώρησε σε έναν γύρο μαζικών απολύσεων στην Ουκρανία, διευκρινίζοντας μάλιστα τότε ότι οι περικοπές σε πρώτη φάση δεν αφορούσαν τις υπόλοιπες αγορές στην Ευρώπη όπου είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση ούτε απ’ την ελληνική θυγατρική, ούτε απ’ τη μητρική.

Υπενθυμίζεται ότι η άφιξη της Rocket στην Ελλάδα είχε γίνει στο πλαίσιο μίας μεγάλης επέκτασης της εταιρείας σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία. Στη χώρα μας το εγχείρημα είχε αναλάβει να τρέξει η θυγατρική Ρόκετ Ντελίβερι Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που έχει συσταθεί από τις 25 Μαΐου 2021, με έδρα της εταιρείας την Αγία Παρασκευή Αττικής.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία εξυπηρετούσε τις περιοχές Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Νέο Ψυχικό, Ψυχικό, Φιλοθέη και πλέον και το κέντρο της Αθήνας -Κολωνάκι, Παγκράτι, Ζωγράφου, Αμπελόκηποι, Άγιο Αρτέμιο, Θησείο, Κουκάκι, Κεραμεικό και Γκάζι- και όπως είχε ανακοινώσει είχε στόχο να εντάξει στην εφαρμογή της δεκάδες ακόμη καταστήματα εστίασης, προκειμένου να παρέχεται μεγάλη ποικιλία επιλογών στους καταναλωτές.

Με βάση το επίσημο προφίλ της, η Rocket ιδρύθηκε το 2018 στην Ουκρανία και είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή στην τοπική αγορά με παρουσία σε 28 πόλεις και 18 περιφέρειες της χώρας.

Πηγή : newmoney.gr

Related posts

Αφοπλίζει την Εθνική Φρουρά ο Ν.Αναστασιάδης παραδίδοντας έτσι την Κύπρο στη Τουρκία

ExnetΗellas

Παγκρήτια έκθεση στην Θεσσαλονίκη

Kostas Ermes

Γαλλία: η χώρα θα επιστρέψει σε ένα είδος “κανονικών” συνθηκών ζωής ως το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy