Image default
Αρχική Εθνικά Θέματα Κόσμος

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στη Βουλή: «Ναι» από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένος να υπερψηφίσει, διατηρώντας ενστάσεις κυρίως για το γεγονός ότι μια τέτοια ρύθμιση ήρθε ως τροπολογία. «Ένα μείζον θέμα, αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έρχεται με τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Τα μείζονα θέματα απαιτούν όμως μείζονα σοβαρότητα και ουσιαστική συζήτηση γιατί είναι θέματα πειθούς και έχουν σχέση με την δημόσια υγεία και την αυτοδιάθεση του πολίτη», τόνισε ο βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και παράλληλα άσκησε κριτική ως προς τη λογική της νομοθέτησης.

Είπε συγκεκριμένα:

  • Ναι στο στόχο όχι στον τρόπο. Σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός. Η Επιτροπή Βιοηθικής λέει όμως ότι η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει με κλιμακούμενες πρωτοβουλίες.
  • Ιδιοτελής η σκέψη σας να επιβάλλετε οριζόντια ποινές για όσους αρνούνται, χωρίς να εξαντλήσετε τα μέτρα. Πού είναι η ευνομούμενη πολιτεία που πείθει τους πολίτες και αντιμετωπίζει τους φόβους τους;
  • Οι αστυνομικές λογικές και η αυταρχική διαχείριση τροφοδοτούν και ενισχύουν τις αντιεμβολιαστικές απόψεις και την άρνηση. Μια πολιτεία που νομοθετεί με το «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» δεν είναι πειστική.
  • Μια χαραμάδα να ανοίξετε ενάντια στην εργασία, αυτή θα γίνει χάσμα από τις δυνάμεις που επιθυμούν να την εκμεταλλευτούν. Τίθενται έτσι σε κίνδυνο βασικά τα εργασιακά δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

ΝΔ: Μόνη λύση οι εμβολιασμοί – Συμφωνεί και το ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά τους ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να υπερψηφίσουν την ρύθμιση θεωρώντας την επιβεβλημένη. «Είναι θέμα ηθικής τάξης», είπε ο Σ. Πνευματικός εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εμβολιασμός είναι η μόνη και ασφαλής λύση τη δεδομένη στιγμή.

Η Ν. Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν ανεμβολίαστοι σε δομές υγείας. « Είμαστε θετικοί με προτάσεις αν και θα μπορούσαμε σειρά κριτικών και προτάσεων, αλλά θέλουμε εκπομπή καθαρού μηνύματος και βάλουμε τέλος στην περιπέτεια». « Οσοι συμφωνούν από τα κόμματα ας βγουν και ας το πουν καθαρά. Στάση υπέρ του εμβολιασμού και ταυτόχρονα να λένε ότι οι επιπτώσεις συνιστούν δήθεν αιτίες διχασμού είναι απολίτικη και θολή θέση και πατά σε 2 βάρκες. Είμαστε θετικοί με την τροπολογία αν και θα μπορούσαμε να καταθέσουμε σειρά παρατηρήσεων. Ως υπεύθυνη δύναμη αντιπολίτευσης θέλουμε να ενισχύσουμε ένα καθαρό μήνυμα προς την κοινωνία», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

«Όχι» από την αντιπολίτευση

«Όχι» αναμένεται να πει η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ αλλά και το ΜεΡΑ25. «Όλα τα κόμματα συμφωνούν με την μετακύλιση της ευθύνης στους πολίτες μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των Ελλήνων. Ουδείς όμως αιτιολογεί για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι της απόφασης αυτής χρειάζονται το «ακαταδίωκτο».Η Ελληνική Λύση επιμένει στην «υποχρεωτικότητα» της πολιτείας και της κυβέρνησης για υπευθυνότητα και όχι στην «αντιδημοκρατική υποχρεωτικότητα» του να επιβάλει η πολιτεία στους πολίτες είτε να κάνουν, είτε να μην κάνουν το εμβόλιο», αναφέρει το κόμμα του Κ. Βελόπουλου. «Ενώ δεν κάνατε τίποτα για να πείσετε τους πολίτες και να ενισχύσετε το ΕΣΥ κουνάτε το δάχτυλο στον λαό και ανοίγετε τον δρόμο για την απόλυση», τονίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.
ethnos.gr

Related posts

Τα κανάλια CNN και NBC πλήρωσαν 35.000 δολάρια το καθένα για την δημιουργία επεισοδίων στο Καπιτώλιο !!!

Αλέξανδρος

Οι ξένοι μας φοβούνται γιατί είμαστε διαχρονικά ατίθασοι

technical

TOYΡΚΙΑ ΠΡΟΣ Ε.Ε. : ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy