Image default
Αθλητισμός

Οταν ο ίδιος ο Ιβάν θέλει τον ΠΑΟΚ στην ελίτ, γιατί όχι και οι οπαδοί του;

Τα δεδομένα που προκύπτουν μέχρι στιγμής από το μεταγραφικό ρεπορτάζ των ομάδων, δείχνει ότι και αυτό το καλοκαίρι θα συμβεί το αναμενόμενο. Αυτό που συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια και είναι ευθέως ανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων, αλλά και των διαθέσεων, των μεγαλομετόχων των μεγάλων ομάδων. Ο Παναθηναικός και ο Αρης, θέλουν, αλλά δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να “ανοιχτούν” για να κάνουν υπερβάσεις. Η ΑΕΚ μπορεί, αλλά ο Μελισσανίδης… συνηθίζει να μη θέλει. Ετσι, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, καθώς Μαρινάκης και Σαββίδης και μπορούν και θέλουν.

Αν ο Παναθηναικός και ο Αρης δεν σπάσουν ρεκόρ προσιτών οικονομικά και, ταυτόχρονα, εύστοχων επιλογών, δημιουργώντας ρόστερ ικανό να διεκδικήσει Πρωτάθλημα και αν η ΑΕΚ κινηθεί πάλι στα στενά πλαίσια των διαθέσων του ιδιοκτήτη της, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα διαθέτουν για μία ακόμη χρονιά τις καλύτερες ομάδες και το ερώτημα που θα ζητά απάντηση θα είναι ποιος θα επικρατήσει. Ποιος, δηλαδή, θα είναι ανώτερος, έχοντας το πιο πλήρες και ανθεκτικό ρόστερ. Συνεπώς, έχουν τεράστια σημασία οι μεταγραφικές επιλογές τους, αν μιλάμε βέβαια από καθαρά αγωνιστική άποψη, γιατί όλα τα υπόλοιπα (θέατρο Γκαρθία, Κομίνης, “πολυϊδιοκτησία” και άλλες αθλιότητες) είναι θέματα μιας άλλης συζήτησης.

Για μένα, το τοπίο είναι ξεκάθαρο. Ο Ολυμπιακός ήταν φέτος ανώτερος ποιοτικά κι αυτή τη διαπίστωση δεν μπορεί, ούτε πρέπει, να την κρύψει η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ. Μία πρόκριση επί της ΑΕΚ στους ημιτελικούς και μία νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού σε έναν μαραθώνιο 36 αγωνιστικών. Οποιος ΠΑΟΚτσής το παραβλέπει αυτό επειδή η ομάδα του έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν και πήρε το Κύπελλο, δεν είναι ρεαλιστής.

Οποιος, λοιπόν, δεν πετάει στα σύννεφα, ξέρει ότι για να πάρει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα και, γιατί όχι, το νταμπλ, ένας μόνο τρόπος υπάρχει. Να γίνει καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Για να γίνει καλύτερος από τον Ολυμπικαό δεν αρκεί να έχει έναν άξιο προπονητή, όπως κι να λέγεται. Είτε με Γκαρσία, είτε με Λουτσέσκου, είτε με οποιονδήποτε άλλο στον πάγκο του, το πιο κομβικό είναι να διαθέτει καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό. Και για να αποκτήσει καλύτερο ρόστερ πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά στις μεταγραφές.

Για όποιον δεν καταλαβαίνει, ή δεν θέλει να καταλάβει, μιλάω για έναν ΠΑΟΚ που θα τσακίσει τον Ολυμπιακό και οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή και θα κάνει το νταμπλ, αλλά και για έναν ΠΑΟΚ που θα κατορθώσει επιτέλους να παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αρκετούς καλύτερους παίκτες από αυτούς που σήμερα έχει. Για έναν ΠΑΟΚ που θα χαίρεται επειδή βγήκε δεύτερος σε μια κούρσα για δύο, που θα πανηγυρίζει γιατί πήρε το Κύπελλο και που θα είναι ένας κομπάρσος στην Ευρώπη και μονίμως εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, μια χαρά είναι και το σημερινό ρόστερ. Με το συμπάθειο, αλλά εδώ είναι θέμα απαιτήσεων, φιλοδοξιών και στόχων. Κι όταν ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης επαναλαμβάνει συνεχώς ότι όνειρό του είναι να βάλει τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με συγχωρείτε πολύ, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γιατί να μην έχουν το ίδιο όνειρο; Γιατί να αρκούνται στα λίγα, όταν ο ιδιοκτήτης της ομάδας τους θέλει τα πολλά;

Είναι απλό: Τα πολλά θα έρθουν με πολλούς καλούς παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, με καλύτερους από του Ολυμπιακού και με καλύτερους από εκείνους που απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν να προκριθούν σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.
metrosport.gr

Related posts

Tα αποτελέσματα των προκριματικών του Μουντιάλ 2018

technical

ExnetΗellas

Άρθρο-“φωτιά” για ΠΑΟ: “Τον συνήθισαν… στις σφαγές και θέλουν να του στερούν όσα δικαιούται”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy