Image default
Αθλητισμός

Νορβηγία – Ελλάδα 1-2: Θετικές εντυπώσεις άφησε η Εθνική ομάδα

Με ψηλό βαθμό πέρασε η εθνική μας ομάδα το τελευταίο τεστ πριν τους κρίσιμους αγώνες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ που ακολουθούν το φθινόπωρο.

Με ψηλό βαθμό πέρασε η εθνική μας ομάδα το τελευταίο τεστ πριν τους κρίσιμους αγώνες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ που ακολουθούν το φθινόπωρο. Μετά το 1-1 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε αήττητο και στο φιλικό με τη Νορβηγία στη Μάλαγα, κάνοντας και ένα βήμα παραπάνω αυτή τη φορά: νίκησε με 2-1 μια ομάδα που δεν έχει μεν την ποιότητα των Βέλγων, αλλά είναι 9 θέσεις πιο ψηλά από εμάς στο ranking της FIFA και σίγουρα αποτελεί ισχυρό αντίπαλο.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ δοκίμασε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Τζαβέλα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Μαυροπάνο) και τους δύο πλάγιους (Ανδρούτσο, Τσιμίκα) να παίζουν περισσότερο ως χαφ στο α’ ημίχρονο παρά στην άμυνα. Η τακτική αυτή έφερε καρπούς και η Εθνική μας όχι μόνο κράτησε στο α’ μέρος τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή (56%-44%), αλλά προηγήθηκε και με 2-0 (13’ Μασούρας με ασίστ Πέλκα, 21’ Ανδρούτσος μετά από ασίστ Τσιμίκα), χωρίς να κινδυνεύσει καθόλου από τους Νορβηγούς.

Στο β’ μέρος οι διεθνείς μας έπαιξαν πολύ πιο αμυντικά και δεν απείλησαν καθόλου. Κυνηγώντας διαφορά δύο γκολ, οι Νορβηγοί πίεσαν αρκετά και μείωσαν με κεφαλιά του Στράντμπεργκ στο 64’, σε ένα από τα 10 κόρνερ που κέρδισαν. Η καλοστημένη ελληνική άμυνα δεν τους άφησε να απειλήσουν περισσότερο, με χαρακτηριστικό ότι ο Χόλαντ εξουδετερώθηκε πλήρως. Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν έβγαλαν καθαρές ευκαιρίες και η «γαλανόλευκη» κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη, παρότι δεν είχε την ίδια εικόνα με α’ μέρος.

«Ξέραμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Χόλαντ. Το βασικό ήταν να μην φτάνουν σε αυτόν οι μπαλιές. Είχαμε τρεις αμυντικούς που έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Μαυροπάνος ήταν πολύ γρήγορος και με τους έμπειρους Τζαβέλλα, Παπαδόπουλο, τον ελέγξαμε και τον περιορίσαμε» δήλωσε ο Τζον Φαν’τ Σιπ, φανερά ικανοποιημένος: «Παίξαμε ένα καλό α’ μέρος και δυσκολέψαμε τη Νορβηγία. Είχαμε καλή κατοχή της μπάλας, σημειώσαμε δύο γκολ και προκαλέσαμε προβλήματα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Στο β’ μέρος είδαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Μας πίεσαν, είχαν παραπάνω παίκτες μπροστά. Παρόλα αυτά δεν είχαν μεγάλες φάσεις με εξαίρεση το γκολ. Συγχαρητήρια στα παιδιά, ήταν δύο πολύ καλές εμφανίσεις».

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγερ (88′ Χάνχε-Όλσεν), Μέλινγκ (69′ Μπγιόρκαν), Μίντζιε (46′ Σέρλοτ), Μπεργκ (69′ Άουρσνες), Τόρσμπι (46′ Τόρστβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46′ Ράιερσον), Χόλαντ

ΕΛΛΑΣ: Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος (94’Μπακάκης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75′ Σιώπης), Γαλανόπουλος (57’Ζέκα), Μάνταλος (57′ Μπακασέτας), Πέλκας (75′ Παυλίδης), Μασούρας (57′ Τζόλης)
kathimerini.gr

Related posts

Θέλει να διώξει τον Ζιγιές η Τσέλσι

Επίσκεψη της γυναικείας ομάδας Αθηναϊκός Α.Σ.

ExnetΗellas

Το μεσημέρι (26/02, 14:00) η κληρωση για τον Ολυμπιακό 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy