Image default
Αθλητισμός

ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και θα αντικαταστήσει τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας.

Ο Σέρβος τεχνικός υπέγραψε με την Ένωση συμβόλαιο διετούς διάρκειας, μετά την οριστική συμφωνία με την πλευρά της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος στόχος της Ένωσης ήταν ο Σέργκει Ρεμπρόφ, ωστόσο η ΑΕΚ δεν τα βρήκε μαζί του, με αποτέλεσμα να προκριθεί η περίπτωση του Μιλόγεβιτς, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

Σε ό,τι αφορά τους βοηθούς του θα αυτοί θα είναι τρεις. Ο Ντάρκο Τέσοβιτς θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του, ο Ιβάν Βούτσετιτς θα είναι γυμναστής και Νεμάνια Μίλιντσιτς ως game analyst.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας. Ο Σέρβος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1970 στο Αραντέλοβατς της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Ερυθρό Αστέρα, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης, Ακράτητο και Καλαμάτα.

Όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, εργάστηκε αρχικά ως βοηθός προπονητή στην Τσουκαρίτσκι (2006) και στη συνέχεια στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και του Ερυθρού Αστέρα. Το 2011 ανέλαβε πρώτος προπονητής της Γιάβορ Ιβάνιτσα, στην πρώτη Εθνική κατηγορία της Σερβίας.

Τον Φεβρουάριο του 2012 επέστρεψε στην Τσουκαρίτσκι, αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής. Υπό την καθοδήγησή του, η Σερβική ομάδα ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 2013, στη δεύτερη σεζόν του τερμάτισε ως νεοφώτιστη στην πέμπτη θέση του σερβικού πρωταθλήματος και στην τρίτη στέφθηκε Κυπελλούχος Σερβίας, κερδίζοντας στον τελικό την Παρτιζάν Βελιγραδίου (1-0).

Το 2015 ο Μιλόγεβιτς ανέλαβε την κυπριακή Ομόνοια, ενώ το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα για να καθίσει στον πάγκο του Πανιωνίου, με τον οποίο τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για το UEFA Europa League.

To 2017 ο Σέρβος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα, τον οποίο οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του μέχρι τους ομίλους του UEFA Champions League, μέσω τριών προκριματικών γύρων. Μάλιστα, ο Αστέρας πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία και στο group stage, με σημαντικότερη στιγμή την νίκη του απέναντι στη Λίβερπουλ (2-0), η οποία στη συνέχεια κατέκτησε τη διοργάνωση.

Με τον Ερυθρό Αστέρα ο Μιλόγεβιτς κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Σερβίας (2017-18, 2018-19), ενώ έβαλε τις βάσεις και για το τρίτο, καθώς όταν παραιτήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019 άφησε την ομάδα στην πρώτη θέση, με 11 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Νωρίτερα είχε εξασφαλίσει για δεύτερη φορά την παρουσία του Αστέρα στους ομίλους του UEFA Champions League.

Η πορεία του με τον Ερυθρό Αστέρα χάρισε στον Μιλόγεβιτς τα βραβεία του κορυφαίου προπονητή της σερβικής Super Liga για τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19, καθώς και τον τίτλο του Σέρβου προπονητή της χρονιάς για το 2017 και το 2018. Τον Φεβρουάριο του 2020 μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία, υπογράφοντας με την Αλ Αχλί συμβόλαιο ενάμισι έτους, το οποίο και εξάντλησε.

Βλάνταν, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Ευχόμαστε να ικανοποιήσεις όλες τις φιλοδοξίες σου και να ηγηθείς με επιτυχία σε αυτό το νέο μεγάλο κεφάλαιο της κιτρινόμαυρης ιστορίας!”

Related posts

ΛΑΜΨΗ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΓΚΡΑΒΑ

technical

ΠΑΟΚ: Επέστρεψε ο Μπίσεσβαρ, τα δεδομένα για Ουάρντα

Η ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy