Image default
Κόσμος

Tα ενεργά κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν στην πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η χώρα που προηγείται στην παγκόσμια εμβολιαστική κούρσα και την διεκδίκηση της συλλογικής ανοσίας ανακοίνωσε νέους περιορισμούς κλείνοντας σχολεία και ακυρώνοντας αθλητικές δραστηριότητες για δύο εβδομάδες.

Οι Σεϋχέλλες μπορεί να έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους κατά του Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα, είδα, ωστόσο, τα ενεργά κρούσματα να υπερδιπλασιάζονται την εβδομάδα έως τις 7 Μαΐου, προκαλώντας ανησυχίες ότι ο εμβολιασμός δεν είναι από μόνος του ικανός να ανατρέψει την παλίρροια της πανδημίας σε ορισμένα μέρη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι η αποτυχία του εμβολιασμού δεν μπορεί να προσδιοριστεί χωρίς λεπτομερή αξιολόγηση και ότι εργάζεται για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Η διευθύντρια του τμήματος Εμβολιασμών του ΠΟΥ, Κέιτ Ο’μπράιαν δήλωσε σε ενημέρωση τη Δευτέρα ότι ο οργανισμός ήταν σε άμεση επικοινωνία με τις Σεϋχέλλες και ότι απαιτείται μια λεπτομερής αξιολόγηση εξετάζοντας διαφορετικούς παράγοντες που μπορεί να έχουν παίξει το ρόλο τους, όπως τα νέα στελέχη του ιού και η σοβαρότητα των περιπτώσεων.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είχε υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα σε 2.486 άτομα. Το 37% αυτών όμως είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Στις Σεϋχέλλες, στο 57% εκείνων όσων εμβολιάστηκαν πλήρως έχει χορηγηθεί το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm και στους υπόλοιπους το εμβόλιο Covishield, ένα εμβόλιο που κατασκευάστηκε στην Ινδία με άδεια από την AstraZeneca.

Από τις 8 Μαΐου, κανένας που είχε προσβληθεί από τον Covid ενώ εμβολιάστηκε δεν πέθανε, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων των Σεϋχελλών, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών και Τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής κλινικής ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Dartmouth Geisel, Ντάνιελ Ρ. Λούσεϊ, σε ένα blog την περασμένη εβδομάδα, δεδομένα σχετικά με τη γενετική αλληλουχία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για τις λοιμώξεις στις Σεϋχέλλες τον Απρίλιο.

Ωστόσο, η παραλλαγή B.1.351, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική στα τέλη του περασμένου έτους, βρέθηκε στις Σεϋχέλλες τον Φεβρουάριο, όπως είπε. Το εμβόλιο της AstraZeneca φάνηκε να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι αυτής της παραλλαγής σε μια μελέτη και η Νότια Αφρική σταμάτησε τα σχέδια για χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μια σύγκριση μεταξύ των εμβολίων Sinopharm, Covishield και μη εμβολιασμένων ατόμων που κόλλησαν τον ιό θα μπορούσε να γίνει χρησιμοποιώντας γενετική αλληλουχία και δεδομένα σχετικά με τη σοβαρότητα των μολύνσεών τους, δήλωσε ο καθηγητής.
πηγή

Related posts

Μαξίμου: Ο Τσίπρας αντί να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Μητσοτάκη καταφεύγει στο ψέμα και τη λάσπη

BΡΕΤΑΝΙΑ: 3 ΣΤΟΥΣ 4 CEO ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT

technical

Οι Βρωμύλοι αποτελούν αντικοινωνικό αγαθό

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy