Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για sms και ωράριο κυκλοφορίας

Αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων όταν θα μπορούν να εμβολιαστούν όλες οι ηλικίες

Η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες, ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η Αριστοτελία Πελώνη διαβεβαίωσε πως είναι εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις, ενώ όλες οι λεπτομέρειες για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, τη χρήση των sms και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας θα αξιολογηθούν, θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Σχολιάζοντας το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών και το ενδεχόμενο επίσπευσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους, συζήτηση η οποία έχει τοποθετηθεί για το φθινόπωρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως τα ποσοστά των γιατρών είναι πάνω από 85% και στους νοσηλευτές γύρω στο 63%. «Θα επαναλάβω αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, αυτή είναι μία συζήτηση που θα γίνει το Σεπτέμβριο», είπε η κ. Πελώνη.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει πρόβλεψη για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως δεν έχει να πει επ αυτού, ενώ για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού ξεκαθάρισε πως θα συνοδευτεί με το άνοιγμα των μεταφορών από τις χερσαίες πύλες εισόδου. Ωστόσο, όπως είπε, θα ακολουθήσουν αναλυτικές λεπτομέρειες προς το τέλος της εβδομάδας από τον υπουργό Τουρισμού.  «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια και από τις χερσαίες πύλες εισόδου», είπε χαρακρηριστικά η κ. Πελώνη.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα υποβάλλονται σε τεστ οι τουρίστες που θα επισκέπτονται τη χώρα μας, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε στον υπουργό Τουρισμού και την ανακοίνωση των υγειονιομικών πρωτόκολλων.

Η κ. Πελώνη επιβεβαίωσε επίσης την συνάντηση, την Πέμπτη, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, με θέματα τη διμερή συνεργασία και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η πορεία των εμβολιασμών

«Η επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά, με προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση στα μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και ο πόλεμος συνεχίζεται.  Σύμμαχοί μας στην πορεία αυτή είναι ο καιρός που επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε ανοικτούς χώρους, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και ο εμβολιασμός που συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς», σημείωσε η κ. Πελώνη κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση.

Όπως είπε, η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα και έχει ήδη ξεπεράσει τους 3.640.000  εμβολιασμούς.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού», είπε.

Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών  τον Ιούνιο.

Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».
πηγή

Related posts

Φοβάται για τη ζωή του ο Νίκος Μίχος και ζητάει πίσω το όπλο του προκειμένου να υπερασπιστει τον εαυτό του

ExnetΗellas

Χριστοδουλοπούλου για το μεταναστευτικό στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ-γέλασε ακόμα και ο Καμίνης(βίντεο)

ExnetΗellas

Ο ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Κάλπες μέσα στα χιόνια ή θα περιμένουν τον “χείμαρρο” του Α.Τσίπρα το Μάρτιο;

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy