Image default
Κόσμος

Την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν χιλιάδες πολίτες του Τόκιο

 

Πάνω από 200.000 υπογραφές μέσα σε δύο 24ωρα, για την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν συγκεντρωθεί μέσα σε μία διαδικτυακή αίτηση που ζητά να μην διεξαχθεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη στο προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Η ανησυχία των Ιαπώνων για τη διεξαγωγή των Αγώνων ολοένα και μεγαλώνει, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα, Τόκιο.

Όλα αυτά ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για την Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης (23/07-8/08), η οποία ως γνωστό επρόκειτο να διεξαχθεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Ο προβληματισμός και τα ερωτηματικά των πολιτών της Ιαπωνίας για το αν πρέπει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες παραμένουν, κυρίως ως προς τον τρόπο που θα καταστεί δυνατή η ασφάλεια και η υγεία των αυθλητών και συνοδών τους, αλλά και του κοινού, που ενδέχεται να βρεθεί στα στάδια.

Πριν από 2 ημέρες, λοιπόν, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η εκστρατεία με τίτλο «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο» (https://www.change.org/p/cancel-the-tokyo-olympics-to-protect-our-lives-stoptokyoolympic), η οποία ήδη μετρά πάνω από 210.000 υπογραφές, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 200.000.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας Covid-19 που έχει «χτυπήσει» την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», σε συνδυασμό με την βραδύτητα των εμβολιασμών, είναι οι κυριότεροι παράγοντες που καθιστούν άκρως επιφυλακτικούς και σε μεγάλο βαθμό αρνητικούς τους κατοίκους του Τόκιο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι παράλογο να πραγματοποιήσουμε Αγώνες εν μέσω πανδημίας Covid-19», υποστήριξε ο Κατσούμι Αμπίκο, ιδιοκτήτης καταστήματος με κιμονό, ο οποίος πρόσθεσε: «Αν αποφασίσουμε τώρα να τους ακυρώσουμε, η Ιαπωνία θα δεχθεί επαίνους ότι έλαβε τη σωστή απόφαση και θα τη θυμούνται στην Ιστορία.»

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας από την πλευρά της επέκτεινε έως τις 31 Μαΐου την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβάλει στο Τόκιο και σε άλλες τρεις περιοχές, εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, άλλωστε, η πλειοψηφία των πολιτών στην Ιαπωνία είναι αντίθετη στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ζητάμε επίμονα να προληφθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες μας χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για να σταματήσουμε τους Ολυμπιακούς», σημείωσε ο Κένζι Ουτσουνομίγια που οργάνωσε τη διαδικτυακή αίτηση, δικηγόρος στο επάγγελμα, ο οποίος έχει θέσει αρκετές φορές υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τόκιο.
πηγή

Related posts

Μήνες βρίσκεται ακόμα μακριά η Ευρωπαϊκή Ένωση προτού μπορέσει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού

Βουλή: «Ραντεβού στα λουλουδάδικα» για Κυριάκο και Μαρέβα Μητσοτάκη – Ανοίγουν Φθινόπωρο

Δείτε τι γράφουν τα ρωσικά πρακτορεία σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ελλάδας

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy