Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Αρ. Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγουν υπερτοπικές και τουρισμός

Θα επανεξεταστεί το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

«Εφόσον δεν υπάρξει κάποια έξαρση, στις 15 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός και θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, προφανώς και για τους Έλληνες και για τους τουρίστες, ενώ το θέμα με τα SMS, θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πέλώνη. Ωστόσο, παρόλο που ανοίγουν τα σχολεία από δευτέρα, το θέμα των παιδικών σταθμών, επίσης αναμένεται να επανεξεταστεί.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με σχετική ανακοίνωσή του.

 

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «έχει ανοίξει η εστίαση από τη Δευτέρα. Αυτό είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε και να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Η κυβέρνηση έχει δώσει τον οδικό χάρτη -εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποια έξαρση- μέχρι τις 15 Μαΐου. Μετά θα δούμε τι μπορεί να επανεξεταστεί. Αλλά δεν είναι της παρούσης. Ωστόσο, υπάρχει μία σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα. Όπως γνωρίζετε, τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια».

«Στους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά δεν φορούν μάσκες. Και  θα πρέπει να βλέπουμε και τη συνολική εικόνα, τη μεγάλη εικόνα των δραστηριοτήτων που ανοίγουν. Πάμε σταδιακά, πάμε με προσοχή, πάμε και με τους εμβολιασμούς», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «με τα μέτρα δεν τελειώσαμε εάν δεν εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο -ως ποσοστό- του πληθυσμού. Πρέπει όλοι να προσέχουμε. Πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο ιός έχει δείξει το πρόσωπό του  όταν εφησυχάζουμε, χτυπάει. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί».

 

Η εκτίμηση είναι πάνω από 100.000 εμβολιασμοί σήμερα 

Σήμερα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς, ανέφερε η κ. Πελώνη, προσθέτοντας ότι «Επιταχύνουμε,  όπως είχαμε πει. Μπαίνουν στη μάχη και άλλα εμβολιαστικά κέντρα. Έχουν ανοίξει από τη Μεγάλη Εβδομάδα τα ραντεβού για πολλές νεότερες ηλικιακές ομάδες,  από τα 30 μέχρι τα 49. Είναι ο παραγωγικός πληθυσμός. Έχουν ανταποκριθεί πάρα πολύ θετικά».

Κάλεσε επίσης τους μεγαλύτερους ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα των νεότερων που σπεύδουν να εμβολιαστούν, για να χτίσουμε, όπως είπε, αυτό το τείχος ανοσίας που θα μας φτάσει στην ελευθερία. «Το 95% των συμπολιτών μας που καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία. Το εμβόλιο είναι ένα δώρο, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία. Είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας απέναντι στον ιό. Είναι το εργαλείο και ο δρόμος ο οποίος θα μας φέρει στην ελευθερία», δήλωσε.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Το λέει όλη η επιστημονική κοινότητα, το αποδεικνύουν τ’ αποτελέσματα των εμβολιασμών σε χώρες όπως το Ισραήλ, που έχουν προχωρήσει στην ανοσοποίηση πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Θα έλεγα να κοιτάξουμε αυτό το παράδειγμα, να σπεύσουμε όλοι», είπε.

Το νομοσχέδιο για την εργασία είναι υπέρ των εργαζομένων

Έχουν διαστρεβλωθεί πολλά πράγματα, τόνισε η κυβερνητική Εκπρόσωπος, «όπως η κατάργηση του οκταώρου, η οποία προφανώς, δεν ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται -υπάρχει και ένα φυλλάδιο που κυκλοφορεί- επί ενός νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση. Θα τεθεί σύντομα. Είναι ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που φέρνει τη νομοθεσία στο σημερινό αιώνα, στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και στη πραγματική ζωή, που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα».

Το νομοσχέδιο, υπογράμμισε, «έχει ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, την άδεια πατρότητας, τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να διευθετήσει ο ίδιος με δικό του αίτημα και μόνο με συμφωνία με τον εργοδότη του, αν θέλει, για λόγους προσωπικούς, οικογενειακούς το χρόνο εργασίας, να δουλέψει περισσότερες ώρες μια μέρα και να τις πάρει, κατόπιν, σε άδεια. Έχει πολύ προοδευτικές ρυθμίσεις, που ισχύουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι πιθανή εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, η κ Πελώνη σημείωσε ότι οι προκλητικές δηλώσεις, προφανώς δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός καλού κλίματος στις διμερείς σχέσεις. «Θα έλεγα, ωστόσο, να τις βάζουμε στη σωστή τους διάσταση. Αυξάνει την ένταση και οξύνει το κλίμα  -το έχουμε ξαναπεί, το έχει πει και ο πρωθυπουργός- όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Η κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο σε ευρύτερο ζήτημα ευρωτουρκικών σχέσεων. Είναι μία επιτυχία, ένα κεκτημένο, το οποίο προφανώς ενοχλεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανέφερε ότι συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι πιθανή εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, είπε,  «δεν υπάρχει κάτι νεότερο επ’ αυτού. Εμείς έχουμε πει ότι τέτοιες συναντήσεις δεν θα πρέπει ν’ αποτελούν είδηση και ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοιχτοί. Προφανώς, όταν υπάρχουν εντάσεις, υπάρχει  ένας παραπάνω λόγος να μένουν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοιχτοί με την τουρκική πλευρά».
πηγή

Related posts

Στα 586 ευρώ ο μισθός για τους νέους δημοσίους υπαλλήλους

ExnetΗellas

Με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου έσωσαν την Εθνική για να αρχίσουν να πουλάν στην Goldman Sachs

ExnetΗellas

Διαφορετικά θα είναι πλέον τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy