Image default
Ειδήσεις

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αποκάλυψη του υπουργού Άμυνας στη Βουλή για ΕΑΣ και νέο εθνικό τυφέκιο

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και τα προγράμματα που αναμένεται να αναλάβουν, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Στο πλαίσιο τοποθέτησης του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ΥΕΘΑ απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνον δεν τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισή τους» με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εθνικό τυφέκιο.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από κοινού παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με ξένη εταιρεία, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ».

Πρόκειται για ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα» το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια, ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, παρά υπάρχει σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με νέες παραγγελίες.

Αναφορικώς με το σκέλος του ερωτήματος του κ. Τσίπρα, για το θέμα της μετεγκατάστασης στο Λαύριο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι η εγκατάσταση θα εκτελεστεί κανονικά και δεν συνεπάγεται καμία αρνητική επίπτωση τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.
newsbomb.gr

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου στον Focus fm

Kostas Ermes

Γεώργιος Κομνηνός Τα σπασμένα του ΑΠΘ τα πληρώνει ξανά ο ελληνικός λαός

Kostas Ermes

Γεώργιος Κομνηνός Η κυβέρνηση περιπαίζει τον κόσμο με την θέρμανση

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy