Image default
Αθλητισμός

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πετά πολύτιμους βαθμούς

Mια ζέστη, μια κρύο για τους φίλους του ΠΑΟΚ που θα πρέπει να το έχουν πάρει απόφαση πως όσο η ομάδα τους δεν μπορεί να κρατήσει ανέπαφη την εστία του τόσο περισσότερο θα δυσκολεύεται να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Και με αυτά που έχουν δει φέτος λογικά θα τους έχει γίνει βίωμα πως ότι και να γίνει και πάλι με κάποιο τρόπο ο ΠΑΟΚ, ένα γκολ θα το δεχθεί και θα ψάχνει να πετύχει περισσότερα από τον αντίπαλο του.

Στην Τρίπολη, λίγο μάλιστα έλειψε να γίνει και το… μαγικό στο πρώτο ημίχρονο και να βρεθεί πίσω στο σκορ χωρίς αυτή την φορά να χρειαστεί ούτε καν τελική του αντιπάλου του. Δεν ήθελε και πολύ να το βάλει το γκολ μόνο τους στην γκέλα του Πασχαλάκη που έχασε το κοντρόλ στο γύρισμα του Ίνγκασον, αλλά αυτή την φορά ο Έλληνας γκολκίπερ διόρθωσε το λάθος του.

Ο ΠΑΟΚ και πάλι χρειάστηκε πολλές τελικές για να φτάσει στο γκολ. Ο Σβιντέρσκι, πιο επικίνδυνος παίκτης του, είχε δύο δοκάρια, το πρώτο μετά από την απόκρουση του Παπαδόπουλου, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και όπως συμβαίνει συνήθως έγιναν λίγες στη δική του πλευρά του γηπέδου για να παραβιαστεί η εστία του.

Και μάλιστα το γκολ, που τελικά του στέρησε τη νίκη, το δέχθηκε σε μια φάση που ξεκινά από πλάγιο άουτ, με την περιοχή του Πασχαλάκη γεμάτη από παίκτες του Δικεφάλου από την κόντρα του έβαλε ο Μουνάφο, στην προσπάθεια του Ουάρντα να διώξει μακριά την μπάλα.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Πάμπλο Γκαρσία αυτή τη φορά έψαξε το δρόμο για την επιτυχία επιλέγοντας να κάνει την ομάδα του κατά το δυνατόν δημιουργική με σκοπό να επιβληθεί του αντιπάλου του έχοντας κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ουρουγουανός επιβράβευσε τον Αμρ Ουάρντα όχι μόνο για την ουσιαστική παρουσία, ως αλλαγή, στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Είναι αλήθεια, ότι σε αντίθεση με όσα είχε δείξει στο παρελθόν ο Αιγύπτιος μέσος διαχειρίστηκε υποδειγματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα που έμεινε εκτός βασικών επιλογών του προπονητή του.

Ο Ουάρντα επέστρεψε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τον Άρη στην Τούμπα γνωρίζοντας ότι ο…παραγκωνισμός του δεν είχε να κάνει με την δική του απόδοση, αλλά κυρίως με την ανάγκη που ένιωσε ο προπονητής του να «σφίξει» όσο την μεσαία γραμμή της ομάδας του, πηγαίνοντας σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα με τρεις πιο κεντρικούς χαφ.

Η δεύτερη αλλαγή του Γκαρσία σε σχέση με τον ημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ , εκτός από την εσωτερική με τους Τζόλη και Ζίβκοβιτς στις πλευρές που τους έχουμε συνηθίσει, ήταν η χρησιμοποίηση του Σβιντέρσκι αντί του Κρμέντσικ στην κορυφή της επίθεσης με τον Ουρουγουανό να επιμένει στην επιλογή του Πασχαλάκη κάτω από την εστία και να χρησιμοποιεί τελικά από την αρχή του αγώνα τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρα της άμυνας του.

Και αυτό γιατί θυμόταν πως ο Σίτο ήταν ο παίκτης που του έκανε τη ζημιά στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Ο αρχηγός του Δικεφάλου αν και τελείωσε τον αγώνα εμφανώς καταπονημένος, την δουλειά του την έκανε βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Ισπανό.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ, ούτε για 10 λεπτά και ο Γκαρσία κυνηγώντας το αποτέλεσμα που δεν ερχόταν άρχισε να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερα ρίσκα, φτάνοντας στο τέλος να παίζει με 2 επιθετικούς, Σβιντέρσκι και Κρμέντσικ και μόνο έναν ανασταλτικό χαφ τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Έβαλε και πάλι αργά στο ματς τον Μουργκ μήπως και γίνει πάλι ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Αυστριακός, κάτι που αυτή τη φορά δεν συνέβη.

Η αλήθεια είναι στο διάστημα αυτό και δεν κινδύνευσε αλλά και πίεση έβαλε στην άμυνα του Αστέρα. Γκολ δεν κατάφερε να βάλει και έτσι έφυγε από την Τρίπολη έχοντας πάρει μόνο το βαθμό της ισοπαλίας.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Η ομάδα του Γκαρσία με απολογισμό 4 βαθμών στα 3 πρώτα παιχνίδια των playoffs της Super League Interwetten δεν μπορεί να βρει βηματισμό που θα τον φέρει στη δεύτερη θέση. Στο πρόγραμμα του ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η ιδιαίτερη αναμέτρηση με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης.

Δυο παιχνίδια δύσκολα στα οποία ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει νίκες για να κλείσει σε πλεονεκτική θέση τον πρώτο γύρο των playoffs. Δύο αναμετρήσεις στις οποίες και πάλι ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι… βαθμοθηρικός ρίχνοντας το βάρος στο αποτέλεσμα.
sport24.gr

Related posts

ΠΑΟΚ: Διαθέσιμοι για Παναθηναϊκό οι Βιεϊρίνια και Καγκάβα

Πρωταθλήτρια για 3η συνεχόμενη φορά η Εθνίκή Νέων Μπάσκετ

technical

Νέα επιστολή Σαββίδη στην Super League – Τι ισχύει για την πρόταση χορηγίας 5 εκατ. ευρώ

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy