Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η επιτροπή για να ανοίξουν τα σχολεία

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας καταγράφηκε ένας από τους υψηλότερους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων. Την ίδια ώρα διατηρείται η πίεση στα νοσοκομεία, με ενδείξεις σταθεροποίησης στην περιοχή της Αττικής.

Η θετικότητα όμως επιμένει πάνω από το όριο συναγερμού δημιουργώντας δεύτερες σκέψεις στους επιστήμονες που θα κληθούν να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. ΄

Να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου δεν σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει κάποια δραστηριότητα, πέρα από τα σχολεία και ειδικά το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να «κατοχυρώσει» το ένα βήμα μπροστά χωρίς να χρειαστεί να γίνει πισωγύρισμα ή αυστηροποίηση των υγειονομικών μέτρων.

Στο μεταξύ σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως καθώς επανεξετάζεται το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε εκτάκτως η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων που εξετάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία των εξαιρετικά επιβαρυμένων από τον κορωνοϊό περιοχών της χώρας, ειδικά της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

Βασικό εργαλείο για την επαναλειτουργία των σχολείων θεωρούνται τα self tests. Η σχετική πλατφόρμα για την χορήγηση των self tests σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς ανοίγει μάλιστα σήμερα των απόγευμα.

«Υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου», δήλωσε σε συνέντευξή του χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Επεσήμανε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρώτα από όλα τα Λύκεια. «Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του σχολικού έτους», σημείωσε ο υπουργός.

Χθες ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος είχε εξηγήσει ότι τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα τις κρίνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των αμέσως επόμενων ημερών.

«Θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», είχε πει ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως υπάρχουν δύο διαφορετικές  απόψεις αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. Όπως είπε, η μία πλευρά εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά. Η άλλη πλευρά επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, δημιουργούν μια ασφάλεια.

Σχολιάζοντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης σημείωσε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία και αφού θα έχουν κάνει πρώτα τεστ παρά να μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου. Θεωρεί δηλαδή πιο οριοθετημένα ασφαλή χώρο το σχολείο.
πηγή

Related posts

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με θύμα έναν 22χρονο νεαρό

Οι πανελλήνιες φέτος θα ξεκινήσουν μεταξύ 4 και 8 Ιουνίου

adrianos.exnet

Αδ. Γεωργιάδης: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy