Image default
Ειδήσεις Κόσμος

Σε βούρκο σκανδάλων η πολιτική ζωή της Αυστραλίας

Καθώς η αυστραλιανή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις σχετικά με την τοξική ανδρική κουλτούρα στο κοινοβούλιο, οι εφημερίδες σε όλο τον κόσμο αντιδρούν με τρόμο, με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να προβλέπει ότι ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον εισέρχεται σε «επικίνδυνα μονοπάτια», σε άρθρο της με τίτλο «Η κυβέρνηση της Αυστραλίας βυθίζεται σε έναν σκανδαλώδες βάλτο».

Σύμφωνα με νέα καταγγελία, αυτήν την εβδομάδα, υπάλληλοι του κόμματος της κυβέρνησης συνασπισμού ανταλλάσσουν βίντεο με τους ίδιους σε σεξουαλικές πράξεις εντός του Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου μιας γυναίκας βουλευτή του κυβερνώντος συνασπισμού. Κατά την ίδια πηγή, ακόμα και ο ναΐσκος εντός του κτηρίου χρησιμοποιείται συχνά για σεξ, ενώ πρώην υπουργός είχε προσκαλέσει στο Κοινοβούλιο ιερόδουλες.

Οι αποκαλύψεις ακολουθούν τις κατηγορίες της πρώην υπαλλήλου Μπρίτανι Χίγκινς ότι βιάστηκε από συνάδελφό της σε υπουργικό γραφείο, καθώς και αυτές κατά του Αυστραλού υπουργού Δικαιοσύνης για βιασμό γυναίκας το 1988, μια ιστορία που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη της χώρας.

Η εφημερίδα Berliner-Zeitung αναφέρει ότι «ο σεξισμός στην πολιτική προκάλεσε μια χιονοστιβάδα αγανάκτησης στην Αυστραλία» και ότι οι επικριτές του Μόρισον τον κατηγορούν ότι «ασχολήθηκε αδέξια με τις υποθέσεις».

Στη Γαλλία, η Le Monde αναφέρει ότι ο Μόρισον, «του οποίου η θέση είχε ήδη κλονιστεί από τον χειρισμό αρκετών υποθέσεων», βλέπει την εκτελεστική του εξουσία «να εξασθενεί έτι περαιτέρω» μετά τα βίντεο στελεχών του που εμπλέκονται σε σεξουαλικές πράξεις στο Κοινοβούλιο.

Η Le Figaro σημειώνει ότι και το Εργατικό Κόμμα, η αντιπολίτευση, «η οποία έχει σύστημα ποσοστώσεων, δεν είναι απαλλαγμένη από κατηγορίες για σεξισμό και παρενόχληση, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί σε μια ειδική ομάδα στο Facebook».

Στις ΗΠΑ, η Washington Post επικεντρώθηκε στην «καταστροφική», όπως τη χαρακτήρισε, συνέντευξη τύπου του Μόρισον την Τρίτη, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας την οργή για τα σεξουαλικά σκάνδαλα, ο ηγέτης της Αυστραλίας πνίγει τα δάκρυα και στη συνέχεια εκρήγνυται κατά δημοσιογράφου».

Ο Μόρισον «προσπάθησε χθες να κατευνάσει τα οργισμένα πνεύματα – αλλά κατέληξε να πέσει σε μια βαθύτερη πολιτική τρύπα», γράφει η Post, αναφερόμενη στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η News Corp εμπλέκεται και η ίδια σε υπόθεση παρενόχληση στον χώρο εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση από δημοσιογράφο του ομίλου ΜΜΕ.

Η αμερικανική εφημερίδα φιλοξενεί επίσης δήλωση της Κίρστιν Φέργκιουσον, εξιδικευμένης συμβούλου σε θέματα ηγεσίας και πολιτισμού σε μεγάλες εταιρείες: «Τα ψάρια βρωμάνε από το κεφάλι… Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν υπήρχε ένα διοικητικό συμβούλιο αρμόδιο για το Κοινοβούλιο».

Ο Μόρισον ζήτησε αργότερα συγγνώμη για την «αναίσθητη απάντησή του» στην ερώτηση του δημοσιογράφου.

Το Bloomberg επικεντρώθηκε στα μειωμένα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης: «Με την οικονομία της Αυστραλίας σε ανάκαμψη, τον Covid-19 σε μεγάλο βαθμό περιορισμένο και τους εμβολιασμούς να βρίσκονται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Scott Morrison θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. Αντ ‘αυτού, τα ποσοστά της είναι τα χαμηλότερα σε διάστημα ενός έτους, εν μέσω κριτικής για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική βία και την ανισότητα».
efsyn.gr

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός Αβυσσαλέο μίσος της κυβέρνησης ακόμα και για τα παιδιά

Kostas Ermes

Στην Αθήνα η Πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα – Συνάντηση με την Κ. Σακκελαροπούλου

Καταγγελία από κόρη ασθενούς για το ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Kostas Ermes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy