Image default
Αρχική Ειδήσεις Πολιτισμός

Κεραμέως: Ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τη Cisco -Τι είπε για άνοιγμα σχολείων, προαγωγικές, παράταση σχολικού έτους και πανελλήνιες

Την ιδιαίτερη μέριμνα που υπάρχει για την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επεσήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων γίνονται τακτικότατες συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η επιθυμία είναι να ανοίξουν το συντομότερο, ωστόσο δεν προσδιόρισε ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι όλα είναι στο τραπέζι και πως οι αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθούν θα ληφθούν όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως δεν υπάρχει σκέψη για μαθήματα μέσα στο Πάσχα, είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, ενώ οι Πανελλαδικές δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο.

Ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση με τη Cisco

«Ως εδώ, τα ψέματα πια είναι αδιανόητα», τόνισε η υπουργός Παιδείας απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφορά με τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε το πρώτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο, τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί.

Στη συνέχεια όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας.

Σχετικά με το κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.

Το δεύτερο «απροκάλυπτο» ψέμα σύμφωνα με την υπουργό, είναι ότι δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
iefimerida.gr

Related posts

Ποιο είναι το αγαπημένο βιβλίο κάθε χώρας

technical

Κύμα αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής

Γιάννης Οικονόμου: Επτά νέα προγράμματα για ενίσχυση της απασχόλησης, προϋπολογισμού 516 εκατ. ευρώ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy