Image default
Κόσμος Πολιτισμός

Επέτειος 1821: Το μήνυμα Πούτιν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Συγχαρητήριο μήνυμα, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο μήνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα και σημειώνει ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα θα συμβάλλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του, ο κ. Πούτιν αναφέρει:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλ. Πούτιν».

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλης των Αθηνών θα τιμηθεί ο Ρώσος πρωθυπουργός
Παράλληλα, στην διήμερη επίσκεψη του ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν αναφέρεται με σημερινό του τηλεγράφημα το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Μισούστιν, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Ελλάδα για να εκπροσωπήσει την Μόσχα για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, του πολιτισμού και άλλους.

Ο Μισούστιν θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλης των Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Ρωσίας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας την περίοδο 1821-1829. Το μετάλλιο θα απονείμει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
cnn.gr

Related posts

H Αμάλ Αλαμουντίν προτείνει δικαστική προσφυγή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η κυβέρνηση φοβάται! – Γιατί την φέραμε;

ExnetΗellas

“Έφυγε” εχθές ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Ιωακειμίδης

ExnetΗellas

Η άρνηση του Β.Πούτιν να συναντήσει τον ΓΑΠ, τον άνθρωπο που διέρρηξε τις ελληνορώσικες σχέσεις: “Μην τολμήσεις να πατήσεις το πόδι σου στη Μόσχα”

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy