Image default
Κόσμος

Ιταλίδα δικαστής αποφάσισε να μην πληρώνονται γιατροί και νοσοκόμοι που δεν εμβολιάζονται

δικαστηριο

 

 

Ιταλίδα δικαστής της πόλης Μπελούνο, στην περιοχή Βένετο, αποφάσισε τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού που αρνούνται να εμβολιαστούν, δεν δικαιούνται να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Η εν λόγω δικαστής ασχολήθηκε με το όλο θέμα μετά από προσφυγή έντεκα πολιτών ( πρόκειται για τρεις νοσηλευτές και οκτώ μέλη του βοηθητικού προσωπικού), οι οποίοι εργάζονται σε δυο οίκους ευγηρίας της περιοχής του Μπελούνο.

Μετά την άρνησή τους να εμβολιασθούν, τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια από τους εργοδότες τους. Αμέσως μετά, γιατρός του ιταλικού δημοσίου έκρινε ότι είναι «ακατάλληλοι προς εργασία», λόγω της αρνητικής τους στάσης προς το εμβόλιο κατά της covid 19 και των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Μετά από προσφυγή των έντεκα «αρνητών» στην ιταλική δικαιοσύνη (στην οποία επικαλούνταν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των πολιτών), η αρμόδια δικαστής αποφάνθηκε ότι δεν υφίστανται βάσιμες αιτίες για άρνηση του εμβολίου, από την στιγμή που «είναι ευρέως γνωστή η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων επί των αρνητικών επιπτώσεων της νόσου, όπως αποδεικνύεται και από την δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες πολιτών που μπόρεσαν να εμβολιαστούν».
πηγή

Related posts

Τέλος στη διολίσθηση προς τον αυταρχισμό ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν 54 Αμερικανοί γερουσιαστές

Οι αναποφάσιστοι του Κέντρου και οι κάλπες μετά το Πάσχα

Τζιχαντιστές στρατολογούν “λαθρο” στα τζαμιά της Αθήνας έτσι ώστε να ενταχθούν στο ISIL

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy