Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για να ανοίξει το λιανεμπόριο

 

Χρειάζονται μέρες για να μετρηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που ανοίγουν σήμερα εκτίμησε ο γενικός γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με αφορμή την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων.

Μιλώντας στο Mega, στο ερώτημα εάν στις 29 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, απάντησε ότι «απαιτείται να βρούμε μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς να κλονίζουμε ή να πιέζουμε το σύστημα υγείας. Το πρώτο βήμα έγινε. Θα το μετρήσουμε. Δύσκολη εβδομάδα αυτή. Να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία. Χρειάζεται χρόνος για να μετρήσουμε το πρώτο βήμα» είπε.

Ο ίδιος σχετικά με την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων σημείωσε πως «πρέπει να δοθούν κάποιοι διέξοδοι κοινωνικοποίησης. Ασφαλές το πρώτο βήμα του ανοίγματος. Οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν τον κατάλληλο πληθυσμό μέσα στα καταστήματά τους. Η παραβατικότητα είναι σχεδόν μηδενική σε αυτούς τους χώρους. Να δούμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σαν κοινωνία, ώστε να μην επιβαρύνουμε το σχέδιο υγείας» υπογράμμισε.

Για την επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών δήλωσε «προβληματισμένος σαν άνθρωπος. Όταν αναγκαζόμαστε να εκδίδουμε φύλλα επιστράτευσης για αυτούς που ορκίστηκαν όρκο στον Ιπποκράτη, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά γενικότερα. Ζητάμε στήριξη από αυτούς που είναι το καθήκον τους. Δεν είναι γιατροί για την πάρτη τους, είναι γιατροί για το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.
πηγή

Related posts

Κ. Τσιάρας: Αντιφατικό το αίτημα Κουφοντίνα

Αλέξανδρος

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα απαιτείται ένα self test στα σχολεία

Συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy