Image default
Αρχική Κόσμος

Μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε το προνόμιο να συνεργαστει στενά με πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς και να συνομιλήσει διά μακρών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, υπογραμμίζοντας η Ελλάδα είναι ένας νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος των ΗΠΑ, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε το προνόμιο να συνεργαστει στενά με πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς και να συνομιλήσει διά μακρών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Επισης, τονιζει ότι ως Πρόεδρος προσβλέπει στη συνέχιση της ένδοξης παράδοσης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκ νέου επιβεβαίωσης της κοινής δέσμευσης στη Διατλαντική Συμμαχία και στο σύνολο των κοινών αξιών που μας ενώνουν.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου Μπαιντεν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

Με χαρά απευθύνω στον ελληνικό λαό τα συγχαρητήριά μου για την ιστορική επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον αγώνα του για ανεξαρτησία.

Οι Έλληνες αγωνιστές του 1821 εμπνέονταν από τα ιδανικά και τη δράση της Αμερικανικής Επανάστασης, ακριβώς όπως οι Αμερικανοί επαναστάτες και οι Πατέρες του Έθνους μας είχαν εμπνευστεί από το παράδειγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Και για περισσότερα από 200 χρόνια, οι Έλληνες και οι Αμερικανοί συμπορεύτηκαν, σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι τις αρχές της δημοκρατίας που έδωσαν πνοή στις επαναστάσεις μας. Συμμετέχω από κοινού με τον ελληνικό λαό και τα εκατομμύρια υπερήφανων Ελληνοαμερικανών στον εορτασμό αυτής την χαρμόσυνης επετείου.

Η Ελλάδα είναι ένας νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος των ΗΠΑ, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων. Στη διάρκεια της καριέρας μου, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ στενά με πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς και να συνομιλήσω διά μακρών με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ως Πρόεδρος, προσβλέπω στη συνέχιση της ένδοξης παράδοσης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκ νέου επιβεβαίωσης της κοινής μας δέσμευσης στην Διατλαντική Συμμαχία και στο σύνολο των κοινών αξιών που μας ενώνουν.

Ειλικρινώς δικός σας,

Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν Τζούνιορ
skai.gr

Related posts

Ο Τραμπ ζήτητσε θανατική ποινή για τον Τζιχαντιστή του Μανχάταν

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

technical

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα: Μου έστησαν πλεκτάνη – Πρωτοφανής εκστρατεία ψεύδους

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy