Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και αρχαιολογικοί χώροι

 

Από σήμερα λειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα περιποίησης άκρων,πέρα από τις άλλες δραστηριότητες στις οποίες αίρονται οι περιορισμοί, όπως το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και η άρση της απαγόρευσης του ψαρέματος στις περιοχές κατοικίας των ενδιαφερομένων.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», το βαθύ κόκκινο δηλαδή, μπορούν από σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου να επισκέπτονται τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καθώς επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, για την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, κάτοικος Περιστερίου που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από το Περιστέρι στο Χαϊδάρι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

Από σήμερα επαναλειτουργούν επίσης οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Μετακίνηση δηλαδή με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών  ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική πάλι χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms και χωρίς χρήση οχήματος. Μετακίνηση δηλαδή με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Τέλος, όσον αφορά την τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου, προβλέπεται να γίνεται με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές.
πηγή

Related posts

Συμβόλαιο θανάτου για τον Πέτρο Μαντούβαλο είχε ο Βλαστός

ExnetΗellas

Προφυλάκιση του Κούζηλο για να δείξουν ότι δεν άλλαξε κάτι μετά τον μετασχηματισμό

ExnetΗellas

Απολογείται στις ανακρίτριες αυτή τη στιγμή ο βουλευτής της Χ.Α,Δημήτρης Κουκούτσης

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy