Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Άλλοι 1.500.000 εμβολιασμοί τον Απρίλιο – Ποιες πλατφόρμες ραντεβού ανοίγουν

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά, στις αρχές Απρiλίου, σε δωρεάν self test Covid σε όλον τον πληθυσμό, ένα κάθε εβδομάδα, από το φαρμακείο, με τον ΑΜΚΑ. Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού. Στην ίδια κατεύθυνση θα συμβάλει η επιτάχυνση του εμβολιασμού, που, όπως επανέλαβε, εξελίσσεται με ασφάλεια και υποδειγματικό τρόπο, είπε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις 6-7 ευρωπαϊκές χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού και τους επισπεύδει ανάλογα με τις ροές των εμβολίων που φθάνουν. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν επιπλέον 1.500.000, ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως ξεκινούν οι εμβολιασμοί για πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 65-69 ετών.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, τόνισε.

Όπως συμπλήρωσε, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β΄, ειδικές επαγγελματικές ομάδες, καθώς και ο γενικός πληθυσμός.
πηγή

Related posts

Κ. Μητσοτάκης, ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας

«Τελευταία ευκαιρία για τους Έλληνες Σοσιαλιστές» αναφέρει η αυστριακή Die Presse

ExnetΗellas

Θράκη: Παράνομο ανατολίτικο παζάρι ψήφων, πολιτικής υποτέλειας και εθνικής ντροπής

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy