Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

 

Παρά τον πολύ υψηλό αριθμό των κρουσμάτων και την αύξηση των διασωληνωμένων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, αναμένοντας και τις τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής των 30 εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα. Όπως έχει τονιστεί στόχος είναι να ενεργοποιηθούν με έξυπνο τρόπο και σε κοντινό ορίζοντα «βαλβίδες εκτόνωσης» για επιστροφή σε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς να υπάρξουν συμβιβασμοί στη βασική στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας.

Αυτήν τη στιγμή ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, χωρίς να αποκλείονται τροποποιήσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ,είναι η χαλάρωση της απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα για να αποσυμπιεστεί η κοινωνία. Το πιθανότερο σενάριο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 9 αντί για τις 7 το βράδυ.

Χαλάρωση της χρήσης του κωδικού «6»: Αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο για άθληση ή βόλτα με το κατοικίδιο

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Οι ημερομηνίες

22 Μαρτίου: Άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, με υγειονομικά πρωτόκολλα

29 Μαρτίου: Άνοιγμα του λιανεμπορίου εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, με πρόβλεψη λειτουργίας click away ή click in shop. Η μετάβαση θα γίνεται με εν μήνυμα ημερησίως στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών.

Στόχος πάντα παραμένει η μικρότερη επίπτωση στην επιδημιολογική καμπύλη.

Παράλληλα παραμένει η προσήλωση στην τήρηση των μέτρων στην ενίσχυση του ΕΣΥ, και στην αύξηση των τεστ όπου υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Τα ισχύοντα μέτρα δεν αποδίδουν»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος και καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, έκαναν λόγο για «σοκαριστικές αναλύσεις στα λύματα», ενώ προέβλεψαν και υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την επόμενη εβδομάδα.

«Ας προσπαθήσουμε να είμαστε σε ανοιχτούς χώρους, με αερισμό δωματίων, τήρηση αποστάσεων. Κατά ένα μέρος η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια που μεταφέρεται από οικογένειες σε οικογένειες», τόνισε ο κ. Δημόπουλος, ενώ έκανε λόγο για «πάνω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία κάθε μέρα».

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας με τα νέα μέτρα, τον καλό καιρό και την αύξηση των εμβολιασμών.

Ο κ. Θωμαΐδης, σχολιάζοντας τα ευρήματα των λυμάτων, μίλησε για «έκρηξη» στην επαρχία.«Σοκάρουν οι αναλύσεις των δειγμάτων που αναλύθηκαν στην περιφέρεια, υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση και διασπορά, ενδεχομένως και εκτός ελέγχου, ειδικά στην Κρήτη».

«Εξετάζουμε εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων, εργαλεία που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους πολίτες από τα περιοριστικά μέτρα. Εργαλεία που δεν θα παραγνωρίζουν ότι ανοίγει ο καιρός και πρέπει να αποφεύγουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια και εσωτερικούς χώρους, αντιθέτως οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο ασφαλείς, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και χωρίς να τεθεί εν αμφιβόλω η στρατηγική για την ανάσχεση της επιδημίας» είπε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
πηγή

Related posts

Έλληνας Πομάκος ξεσπά : «Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»

ExnetΗellas

Η τελευταία αλητεία…

ExnetΗellas

Καταγγελία για ύποπτες μεθοδεύσεις για τα “πιράνχας” της energa και Hellas power που έφαγαν τα λεφτά του λαού. “Την υπεράσπιση των απατεώνων έχει αναλάβει ο Μάκης Βορίδης.”

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy