Image default
Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση την Τετάρτη για τερματισμό της αιματοχυσίας στη Μιανμάρ

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση την Τετάρτη για τερματισμό της αιματοχυσίας στη Μιανμάρ, λέγοντας: «Ακόμη και γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω« σταματήστε τη βία».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την έκκληση, στο τέλος του εβδομαδιαίου γενικού ακροατηρίου του, που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τη βιβλιοθήκη του Βατικανού λόγω των περιορισμών για την COVID-19.

Περισσότεροι από 180 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να συντρίψουν ένα κύμα διαδηλώσεων.

«Για άλλη μια φορά και με μεγάλη λύπη αισθάνομαι τον επείγοντα χαρακτήρα να μιλήσω για τη δραματική κατάσταση στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς νέοι, χάνουν τη ζωή τους για να προσφέρουν ελπίδα στη χώρα τους», είπε.

Σε γλώσσα που συμβολίζει αυτό που έχουν κάνει οι διαδηλωτές, ο Πάπας Φραγκίσκοςείπε: «Ακόμη και γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω «σταματήστε τη βία». Ακόμη και ανοίγω τα χέρια μου και λέω «αφήστε τον διάλογο να επικρατήσει »

Ο Πάπας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μιανμάρ το 2017, είπε: «Το αίμα δεν επιλύει τίποτα. Ο διάλογος πρέπει να επικρατήσει.»
πηγή

Related posts

Η Τουρκία βρυχάται λίγο πριν το τέλος της;

ExnetΗellas

Το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο αναμένει 400.000 περισσότερους τουρίστες από ότι τον περασμένο χρόνο.

Τι λένε οι New York Times για τον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy