Image default
Κόσμος

Στην Αγία Πετρούπολη αστυνομικoί συνέλαβαν έξω από το σπίτι της την ακτιβίστρια και ζωγράφο Κατρίν Νενάσεβα

Στην Αγία Πετρούπολη αστυνομικoί συνέλαβαν έξω από το σπίτι της την ακτιβίστρια και ζωγράφο Κατρίν Νενάσεβα, ανακοίνωσε η ίδια στη σελίδα της στο Facebook, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Ηαστυνομικοί της είπαν, κατά τη σύλληψη της, ότι καταζητείται λόγω κάποιας «επικείμενης ριζοσπαστικής εκδήλωσης» της οποίας η ίδια τάχα είναι διοργανωτής, δήλωσε η Νενάσεβα στον ιστότοπο OVD-info που καταγράφει τις συλλήψεις σε όλη την επικράτεια.

Η Ρωσίδα ακτιβίστρια πρόφθασε να ειδοποιήσει μια φίλη της και να της πει ότι την πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίαw Γκάτσινο. Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία στη φίλη της, όταν εκείνη τηλεφώνησε για να μάθει για την τύχη της.

Νωρίτερα, η ζωγράφος είχε ανακοινώσει τη δράση «Κόκκινο τίμημα» που είχε σκοπό να επικεντρώσει την προσοχή της κοινής γνώμης στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής η Νενάσεβα είχε φτιάξει μικρές κάρτες, αφιερωμένες στην μνήμη της 34χρονης Νατάλια Τσερνίσεβα στις οποίες έγραφε : «Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Νατάλια Τσερνίσεβα. Στις 27 Ιανουαρίου του 2020 τη σκότωσε με μαχαίρι της κουζίνας ο πρώην σύζυγός της στην είσοδο του σπιτιού της, στην οποία κρυβόταν μετά τις απειλές του να φύγει από το ίδιο της το σπίτι. Είναι γνωστό ότι η κοπέλα είχε απευθυνθεί πολλές φορές στην αστυνομία και την στιγμή που δολοφονήθηκε ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης. Τον δολοφόνο τον βρήκαν με βάση την απόδειξη ενός μπουκαλιού βότκας…».

πηγή

Related posts

Η ανιστόρητη συμμαχία και η σημασία της Ελλάδας

technical

AN ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε. Η ΤΟΥΡΚΙΑ

technical

2 στους 3 Ρώσους υποστηρίζουν τον Πούτιν

technical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy