Image default
Κόσμος

Ρωσία προς Τουρκία: ”Θα σας ρίξουμε Bayraktar στο Ντονέτσκ”

Οουρανός πάνω από τον Ντονένσκ θα γεμίσει με τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αφού οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν δεκάδες  Bayraktar TB2, μαζί με άλλα drone κατά των ρωσόφωνων, μετά απο ειδική συμφωνία Τουρκίας-Ουκρανίας.

Η ενίσχυση του ουκρανικού στρατού και η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών στο Ντονένσκ εγείρουν το κύριο ερώτημα, πώς θα αντιδράσουν οι Ρωσόφωνοι;

Προς το παρόν, υπάρχουν έξι Bayraktar TB2s σε υπηρεσία στην Ουκρανία, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα υπάρχουν 11, τα οποία υπάρχει πιθανότητα θα βρεθούν στα χέρια των Ουκρανών πολύ νωρίτερα.

Ο Ουκρανός υπουργός Igor Kopytin στη σελίδα του στο Facebook στις 6 Μαρτίου ανέφερε: “Σήμερα, μαζί με τον υφυπουργό άμυνας Oleksandr Mironyuk και τον διοικητή του Ουκρανικού Ναυτικού Oleksiy Neizhpapa, επιθεωρήσαμε την παραγωγή UAV TB2 στην Baykar Defense στην Κωνσταντινούπολη”.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είχε δηλώσει: «τα τουρκικά drone  έχουν αποδειχθεί ότι είναι τα καλύτερα. Βλέπουμε ότι αυτή είναι πραγματικά η υπερηφάνεια του στρατιωτικού-βιομηχανικού σας συγκροτήματος. Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος όπλου που μπορεί ριζικά να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Και σίγουρα μας ενδιαφέρει η κοινή παραγωγή”.

Παρά την επιθυμία να παραλάβει τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί κινεζικά UAV.

“Η Ουκρανία θα αποκτήσει σύντομα μια νέα παρτίδα επιθετικών αεροσκαφών Bayraktar TB2”, δήλωσε Ρώσος ειδικός.

“Είναι πιθανό ότι θα πέσουν στη μάχη σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους. Δεδομένων των στενών στρατιωτικών επαφών μεταξύ Κίεβου και Άγκυρας, είναι πιθανό η Τουρκία να στείλει τους ειδικούς της στην Ουκρανία και σε περίπτωση απώλειας αεροσκαφών, θα τους αποζημιώσει γρήγορα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ” τόνισε ο ίδιος.

Οι Ρώσοι ειδικοί θα μπορούσαν να διορθώσουν την κατάσταση και να προστατεύσουν τους ουρανούς του Ντονένσκ.

Για παράδειγμα, στην πόλη Μίλεροβο, στην περιοχή του Ροστόφ, υπάρχει το 933ο ρωσικό αντιαεροπορικό σύνταγμα, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M2U.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το Millerovo έως το Luhansk είναι 200 χιλιόμετρα και σχεδόν 350 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ.

Ο Αρμενικός στρατός, ο οποίος έχασε τον τελευταίο πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρει ότι η παρουσία αντι-αεροπορικών  πυραυλικών συστημάτων έτοιμων για μάχη, και το καμουφλάζ, θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ζωές.

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι η καταστροφή των βάσεων των τουρκικών UAV. Είναι γνωστό ότι τα Ουκρανικά Bayraktar TB2 αναπτύχθηκαν κοντά στην πόλη Volnovakha, η οποία απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ντονένσκ.

Δηλαδή, η βάση τους μπορεί να εξουδετερωθεί με τη βοήθεια των πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτόξευσης Grad που είναι στην εμβέλεια τους.

Έξι επιθετικά UAV δεν θα μπορούν να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση στο Ντονένσκ, αλλά μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα.

Το σίγουρο είναι ότι όταν ξεκινήσουν κανονικά οι εχθροπραξίες θα αποτελέσουν και για την Ελλάδα ένα τεράστιο μάθημα για την αντιμετώπιση των τουρκικών  drone, αν και η καλύτερη αντιμετώπιση θα ήταν ο βομβαρδισμός των βάσεων τους από την πανίσχυρη ελληνική πολεμική αεροπορία πριν προλάβουν να τα χρησιμοποιήσουν μαζικά οι Τούρκοι.

πηγή

Related posts

Ταινία-πρόκληση από την Τουρκία ενδέχεται να προκαλέσει οργή Σαουδαράβων και Αιγυπτίων

Εκλογικός νόμος: Τα τρία σενάρια αλλαγής που έχει στο συρτάρι η κυβέρνηση

Νέα Ζηλανδία: δικαίωμα άδειας στα ζευγάρια, τριών ημερών μετ’ αποδοχών μετά από αποβολή ή θάνατο του μωρού

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy