Image default
Κόσμος

Ένα νέο βλήμα για  πυροβόλα των 120 χλστ. παρουσίασε η εταιρεία Nexter

 

Ένα νέο βλήμα για  πυροβόλα των 120 χλστ. παρουσίασε η εταιρεία Nexter. Πρόκειται για το βλήμα νέας γενιάς SHARD APFSDS (Διάτρησης θώρακος σταθεροποιούμενο απορριπτόμενου κελύφους) το οποίο είναι συμβατό με όλα τα πυροβόλα του ίδιου διαμετρήματος.

Όπως αναφέρεται η συμβατότητα του SHARD με τα πυροβόλα των αρμάτων Leclerc, Leopard 2,  Abrams M1A1 / A2 και C1 Ariete εξυπηρετείται απόλυτα ικανοποιώντας  το πρωτόκολλο  STANAG 4385.

Το βλήμα έχει πραγματοποιήσει σειρά δοκιμών σε ακραίες καιρικές συνθήκες και στις μέγιστες εμβέλειες, με πολύ καλά αποτελέσματα όπως σημειώνεται. Το 2021 θα πραγματοποιηθούν  ενώ οι εργοστασιακές δοκιμές θα ξεκινήσουν το 2022.

Εάν όλα πάνε καλά το SHARD® θα είναι έτοιμο για παραγωγή από τα τέλη του 2022.

Το βλήμα  χρησιμοποιεί ένα νέο κράμα Tungsten για μεγαλύτερη διατρητικότητα, ενώ θα χρησιμοποιεί και νέο προωθητικό με αντιδιαβρωτική προστασία το οποίο προσφέρει η EURENCO.

 

Related posts

ΗΠΑ: ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες κυρώσεις της ενάντια σε Ιρανούς αξιωματούχους, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Όλα έτοιμα για τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ

technical

Sputnik V: Συμφωνία για παραγωγή στην Ιταλία από ελβετική εταιρεία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy