Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Αριστοτελία Πελώνη: Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα ανοίξουν κανονικά, με κανόνες και με ασφάλεια, πριν το τέλος Μαρτίου

 

Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες που πρέπει να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει κανονικά, με κανόνες και με ασφάλεια, πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και εισηγηθεί θετικά επ’ αυτού η επιτροπή. Ο σχεδιασμός είναι πριν το τέλος του μήνα να ανοίξουν και τα σχολεία, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για τα σχολεία, σημείωσε πως προτεραιότητα είναι τα Γυμνάσια και Λύλεία, καθώς έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, έχουν εξετάσεις και δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους, άρα αυτές οι σχολικές μονάδες έχουν΄, είπε, προτεραιότητα.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος εξήγησε πως με τους εμβολιασμούς και των πολύ ευπαθών πολιτών να προχωρούν και τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων που αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, «ελπίζουμε, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα, ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για μια άλλη φάση, όπου θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και αργότερα, τον Μάιο, όπου πλέον θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες ηλικίας 60 και άνω, να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά και τον Τουρισμό».

Ερωτηθείσα περαιτέρω για τον χρόνο χαλάρωσης του σκληρού lockdown, η κ. Πελώνη απάντησε πως πρέπει πρώτα να πέσει το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και να υποχωρήσουν οι μεταλλάξεις, ώστε πριν το τέλος αυτού του μήνα να μπορέσουν να ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία.

«Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, αυτό μας επιτρέπει να οργανώσουμε τον οδικό χάρτη και το σχέδιό μας για να βγούμε από αυτή την κρίση σταδιακά, ώστε να μιλάμε πλέον από άλλη φάση και θέση από την άνοιξη και μετά» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
πηγή

Related posts

Τι συζήτησαν Καμμένος και Τσίπρας στη συνάντησή τους

ExnetΗellas

Αλ. Φλαμπουράρης: ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν το ύψος των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο

Η Mόσχα καλεί Λαϊκό Σύνδεσμο σε επίσημη συνάντηση με τον Α.Ντούγκιν!

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy