Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Έκκληση για λύση από αντιπολίτευση και νομικούς – Νέα συγκέντρωση χθες

Περαιτέρω ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα,με την κυβέρνηση να έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημά του να μεταχθεί στον Κορυδαλλό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και μεγάλο τμήμα του νομικού κόσμου να την καλούν να δώσει λύση αποτρέποντας την ύστατη ώρα τη μοιραία κατάληξη.

Ο καταδικασθείς για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» συνέχισε χθες για 54η ημέρα την απεργία πείνας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση στην Αθήνα υπέρ τις ικανοποίησης του αιτήματός του να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η κυβέρνηση όμως παρέμεινε αμετακίνητη στη θέση της και ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα με αφορμή την ατυχέστατη δήλωσή του ότι η «17 Νοέμβρη» «δεν τρομοκράτησε κανένα».

«Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει» ανέφερε η Ν.Δ. και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση. Τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα στηλίτευσε και το ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτες, ανιστόρητες και προκλητικές». Ως αποτέλεσμα της σφοδρής κριτικής ο κ. Δρίτσας ανασκεύασε πλήρως λίγη ώρα αργότερα κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Χρήση του άρθρου 9

Εν τω μεταξύ, η συνήγορος του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, προσέφυγε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. Η κυρία Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, βάσει του ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο υπουργόςΔικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη». Σύμφωνα όμως με διαρροές το υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμά ότι δεν έχει αρμοδιότητα για την υπόθεση και ότι αυτή έχει μεταφερθεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη λόγω της αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας για τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Τέλος, την ανάκληση της ανακοίνωσης του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία ζητούσε προ ημερών από την πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα του Δ. Κουφοντίνα, ζητούν 129 δικαστικοί λειτουργοί
πηγή

Related posts

27 ετών η νέα δήμαρχος στον Αη Στράτη

ExnetΗellas

Το ποσό των 50 ευρω βρέθηκε μέσα σε ένα ψηφοδέλτιο!

ExnetΗellas

Απολογείται στις ανακρίτριες αυτή τη στιγμή ο βουλευτής της Χ.Α,Δημήτρης Κουκούτσης

ExnetΗellas

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy