Image default
Κοινωνία Πολιτική Παράταξη

Τσίπρας: «Δεν έχω ακούσει να γίνονται βιασμοί στα πανεπιστήμια»

Ο Τσίπρας έσπασε το μικρόφωνο του βήματος της Βουλής και το «χρέωσε» στον Μητσοτάκη

 

Με τη φράση: «Δεν έχω ακούσει να γίνονται βιασμοί στα πανεπιστήμια» επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας να αντικρούσει χθες στη Βουλή όσα είπε για την εικόνα των πανεπιστημίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα πέταξε την «μπηχτή» του για το Εθνικό Θέατρο, ισχυρίστηκε ότι στα πανεπιστήμια δεν έχουν καταγγελθεί βιασμοί ή τουλάχιστον δεν έχουν φτάσει στα αυτιά του…

Κι όμως… Ηταν ξημερώματα Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2016 όταν 20χρονος φοιτητής και η 23χρονη φοιτήτρια φίλη του αποχωρούσαν, μετά από πάρτι, από το κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ξαφνικά δύο Αλγερινοί και ένας Σύρος βγήκαν πίσω από ένα θάμνο, εντός της Πανεπιστημιούπολης. Με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού μπίρας ακινητοποίησαν το ζευγάρι. Με κεφαλοκλείδωμα έριξαν κάτω την κοπέλα, την οποία και βίασαν.

Ο 20χρονος είχε καταφέρει να ξεφύγει και είχε σπεύσει να καλέσει την Αστυνομία. Μέχρι την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία άργησε λόγω… ασύλου, οι τρεις αλλοδαποί είχαν ολοκληρώσει την εμετική πράξη τους. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν σε διαμέρισμα της Τούμπας και τον Ιούνιο του 2018 δικαστήριο τους καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 29 έτη.

Τον Μάιο 2019, λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείψει την εξουσία, φοιτήτρια που σπούδαζε στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ ανέφερε σε καθηγητή της ότι εξωπανεπιστημιακός επιχείρησε να τη βιάσει -μέρα μεσημέρι- στις τουαλέτες του τμήματος. Δύο μέρες νωρίτερα, φοιτήτριες του ΑΠΘ είχαν δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο, την ώρα που αποχωρούσαν από το κτίριο της σχολής τους.
πηγή

Related posts

Κοινωνία Πολιτική Παράταξη

ExnetΗellas

Πώς οδηγηθήκαμε σε σκληρό lockdown στην Αττική;

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η Βουλή

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy